Kastamonu’da KUZKA tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına ilde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri katıldı. Yoğun katılımın gözlendiği toplantıda, Avrupa Birliği Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Sivil Toplum Alt Sektörü altında gerçekleştirilen programlardan biri olan Yerel STK’lar Hibe Programı hakkında katılımcılara bilgiler sunuldu. KUZKA Program Yönetimi Birimi Uzmanlarından M. Uğur SERİN tarafından verilen bilgilendirme sunumunda hibe programının genel ve özel amaçları, öncelik alanları, program ve proje bütçesi, uygulama süresi ile mali önkoşul ve uygun başvuru sahipleri hakkında bilgilendirme yapıldı. 

STK’LAR 60 BİN AVRO ‘YA KADAR PROJE SUNABİLECEK
Toplam bütçesi 1 milyon 750 bin Avro olan AB Hibe Destekleri Programı kapsamında Yerel STK’lar idari, savunuculuk ve iletişim becerileri konularında 40 bin ile 60 bin Avro arasında bütçeye sahip projelerini 18 Ağustos 2017 tarihine kadar sunabilecek. Programa göre dernek veya vakıf niteliğinde olan STK’ların kendileri dışında şubeleri veya şubesi olan dernekler ile konfederasyonların proje başvuru hakkı bulunmuyor. 
Proje kapsamında dernekler, idari becerilerini geliştirmek amacıyla hesap verilebilirlik ve şeffaflık açılarından geliştirilmesi, finansal sürdürülebilirlik, veri toplama ve araştırma konularında, savunuculuk becerilerinin geliştirilmesi amacıyla araştırma ve izleme kapasitelerinin geliştirilmesi, uluslararası bağlantı kurma ve onlardan yararlanma, lobicilik, politik etki becerilerinin geliştirilmesi, referans materyallerin tercümesi ve sunumu, sivil toplum ve kamu sektörü işbirliğinin geliştirilmesi konularında ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla yeni ağlar yaratılması amacıyla yurt içi ve dışı koalisyon ağlarının geliştirilmesi, diğer STK’lar ile deneyim ve iyi uygulama paylaşımları, tanıtıma yönelik sosyal medya kullanımının geliştirilmesine yönelik konularda AB’ne proje sunabilecekler.   

KUZKA Toplantı Salonunda STK temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme sunumunun ardından toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi. AB Hibe Destekleri bilgilendirme toplantıları Çankırı ve Kastamonu’nun ardından 27 Temmuz 2017 Perşembe günü Sinop’ta gerçekleştirilen toplantı ile sona erdi. 

 
Editör: Vitrin Haber