Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 16. Kalkınma Kurulu Toplantısı Ajans Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri Başkanlığında yapıldı.
 
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Kastamonu Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Günaydın, Sinop Valisi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Çankırı Valisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özcan, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinden resmi kurum temsilcileri ve üyeleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan KUZKA Kalkınma Kurulu ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri konuşmasında, Ajans çalışmaları hakkında üyelere bilgiler aktardı.
BÖLGEMİZDE İHRACAT RAKAMLARINI DEĞİŞTİRECEĞİZ
Daha sonra kürsüye gelen Ajans Genel Sekreteri Ramazan Çağlar’da, Ajans tarafından devam etmekte olan ve tamamlanan projeler ile Ajans faaliyetleri hakkında katılımcılara bir sunum yaptı. Çağlar konuşmasında, Ajansın bu güne kadar üç ilde toplam 198 ayrı firmaya 50 milyon TL destek sağladığını ifade etti. Bu sayının bazı bölgelerin çok üzerinde olduğuna da dikkat çeken Çağlar, "Genel itibariyle bu bizim için iyi bir rakam, bazı bölgeler de sayının 100 bile geçtiğini sanmıyoruz. Tosya'daki kapı üreticilerimizle ilgili uluslararası rekabetçilik projemiz Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildi. 1 milyon 800 bin TL olan projede yüzde 75 hibe olarak kullanacağız. İnşallah ihracat rakamlarımız bundan sonra değişecek. Yatırım destek ofislerimizi ihracat destek ofisleri olarak kullanacağız. Dokuz sektörde fizibilite çalışması yapıyoruz. Güneş enerjisi, öğrenci yurdu, masif ahşapla ilgili yatırım yapacaklara yön verecek çalışmalar. Bu çalışmaları ücretsiz olarak dağıtacağız ve yatırımcının gelmesini bekleyeceğiz" dedi. 

KASTAMONU, ÇANKIRI VE SİNOP TEK ELDEN TANITILACAK
Kastamonu, Çankırı ve Sinop'un tekelden tanıtılacağını dile getiren KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, "İzmir'de düzenlenecek olan Travel Turkey Fuarında üç ili tek stantta tanıtacağız. Tanıtım için çalışmalar oluyor ama aramızda koordinasyon olmadığı için çabalarımız boşa gidiyor. Bunu tek elde toplamak istedik. Bundan sonraki dönemlerde gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü turizm fuarlarına da katılacağız" diye konuştu.
Bölgede herkesin merakla takip ettiği BAKAP ile ilgili olarak ta bilgi veren ÇAĞLAR, " GAP İdaresi'ni Zonguldak'taki ajansımız ile birlikte ziyaret edeceğiz. Bakanlığımız böyle bir ziyaret istedi. İnşallah bunun sonunda eylem planı yapma yetkisini alacağımızı düşünüyoruz” dedi. 

Daha sonra KUZKA tarafından çalışmalarına devam edilen “Bütünleşik Turizm Projesi” ile ilgili katılımcılara bilgi vermek üzere kürsüye gelen Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birim Başkanı Serkan Doğru sunumunda, 3 ana kategoride tasarlanan ve 15 modülden oluşan projenin, yaklaşık 18 ayda bitirilmesinin planlandığı bilgisini paylaştı. Doğru, “Projenin temel amacı Ajansımızın faaliyet gösterdiği Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde hâlihazırda oldukça dağınık olarak yürütülen “turizm destinasyonu tanıtım faaliyetlerine” ulusal politikalar ile uyumlu, ulusal hedefleri destekleyici olarak ve bütünleşik bir yaklaşımla eşgüdüm sağlamaktır” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Kastamonu Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Günaydın ise KUZKA’nın öncelikleri arasında turizmin geldiğini söyledi. Vali Günaydın; "Verdiğimiz hibelerle birçok firmada kapasite artışı, istihdam artışı ve refah artışını sağlıyoruz. Bu yeterli mi tabii ki değil. Bunun daha da ileri noktaya taşınması için arkadaşlarımız her gün farklı projelerle uğraşıyorlar. Ajansımızın öncelikleri arasında turizm geliyor. İzmir'deki fuarda yapılacak olan çalışmalar için diğer sektörden yetkililer ile bir araya geldik. Şunu gördük ki ajansımız bu alanda da uluslararası şirketler gibi çok önemli bir çalışmaya imza attı. Fuarda illerimizin farkını ortaya koyacaklar" diye konuştu.
KUZKA 16. Kalkınma Kurulu Toplantısı, toplantıya katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop’tan üyelerin çoğunluğunun oylarıyla iki dönemdir Kalkınma Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan Sedat İşeri’nin yeniden başkanlığa seçilmesi ile sona erdi.