İSTANBUL (AA) - Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu olarak en büyük önceliklerinin, sosyal etki bırakmak üzere harekete geçen gençlerin yanı başında durmak ve onları desteklemek olduğunu, gençlerle olan birlikteliklerini, uzun vadeli bir yatırım olarak gördüklerini belirtti.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, eğitim ve istihdam alanlarında topluma dokunan projeler gerçekleştiren İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), 30 yılı aşkın zamandır başarılı üniversite öğrencilerine verdiği burslarla eğitim hayatının en önemli döneminde gençlere destek sağlıyor.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, "Kale Yanı Başında" sloganıyla düzenlenen Bursiyer Buluşması'nda gençlerle bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeynep Bodur Okyay, bu yol arkadaşlığının önemine vurgu yaparak, “Dünyayı değiştirecek gücün tarih boyunca olduğu gibi bugün de gençlerin elinde olduğunun farkındayız. Bugüne baktığımızda fırsat eşitliğinin yaratılması, doğanın korunması, eğitimin desteklenmesi gibi konularda fark yaratmak için çalışan pek çok gencimiz var. Kale Grubu olarak en büyük önceliğimiz, sosyal etki bırakmak üzere harekete geçen gençlerin yanı başında durmak ve onları desteklemek. Gençlerle olan birlikteliğimizi, uzun vadeli bir yatırım olarak görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Okyay, alışılagelmiş "bursiyer-vakıf" ilişkisinin ötesinde, yaşayan bir topluluk oluşturmak istediklerini belirterek, “Senede bir kere buluşup simalarınızı tanımaktan öteye geçmeyi, her birinizi Kale’nin bir parçası olarak görmeyi arzu ediyoruz.” ifadesini kullandı.

- Başarı hikayeleri paylaşıldı

Bursiyer buluşmasında, çeşitli alanlardan başarı hikayeleri paylaşıldı. Cenk Doğar’ın sunumuyla renklenen Bursiyer Buluşması’nda gençler de nasıl bir dünya hayal ettiklerini, dünyaya iyi bakmak için neler yaptıklarını anlattı. Buluşma, Cengiz Ferhat Altay ve Mizah Atölyesi ile eğlence dolu bir atmosfere sahne oldu.

"Tecrübe, Yanı Başında" sohbetlerinde ise Kemal Kılıç, Turan Sert, Neslihan Engin ve Eren Öztürk gençlerle bir araya geldi. Ayrıca gençler, Elif Özdengelen, Seda Boy, Pelin Baykan, Ece Çakır gibi kendilerine rol model olan isimlere büyük ilgi gösterdi.

- Topluma dokunan projeler

Kale Grubu’nun topluma yaptığı katkıları kalıcı hale getirmek amacıyla 1991 yılında kurulan Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, 30 yılı aşkın süredir üniversite eğitimi alan gençleri burs programlarına dahil ediyor. Bursiyerler için gelişim programları tasarlanırken, ayrıca Kale Grubu çalışanları için geliştiren tüm program ve faaliyetlere de katılım imkanı sağlanıyor.

Bugüne kadar on binlerce öğrenciye burs sağlayan KSV, bu desteğinin yanı sıra okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri açıyor.

Sanayi ile üniversite eğitim iş birliğini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştiren Vakıf, inşaat sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek ve gençlere meslek edindirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığının iş birliğinde başlattığı kurslarla yaklaşık on bin gence meslek edindirdi. Cezaevlerinde, çocuk ıslahevleri ve yetiştirme yurtlarında açtığı kurslarla tutuklu ve hükümlülerin yeni hayatlarına büyük bir umutla başlamalarına katkıda bulundu. Vakıf ayrıca, "İlk İşim Okullarda Değişim" projesiyle Türkiye’nin dört bir yanında çok sayıda ilkokulun yenilenmesine destek veriyor.

Kaynak: aa