KOSGEB yeni destek programı “KOBİGEL”  çağrıya çıktı

KOSGEB Sinop Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; KOSGEB, ülkemiz plan ve programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi İçin, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk Proje Teklif Çağrısına çıktı.

Destek programı ile ilgili bilgi veren KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, Proje Teklif Çağrılarına, İmalat Sanayinin Yüksek-Orta Yüksek ve Düşük-Orta Düşük Teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceklerini belirtti.
 
 PROJENİ YAP KOBİGEL İLE DESTEĞİ KAP
KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen Proje Teklif Çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’lerin, Kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacağını ifade eden  KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık; “Proje Teklif Çağrıları için ülke genelinde İmalat Sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek, 3. 4. 5. ve 6. Bölgelerde İmalat Sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler proje başvurusunda bulunabilecek, İmalat Sanayi KOBİ’lerine, makine teçhizat, personel, yazılım, tanıtım gibi konularda yüzde 80 oranında destek verilecek olup, işletmelerin proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek” dedi. 

Proje için başvuruların 1 Nisan–6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacağını belirten Kaşıkırık, KOBİ’lerin başvuru şartları ve diğer hususlar hakkında KOSGEB Sinop Müdürlüğü uzmanlarından detaylı bilgi alabileceklerini ve Sinoplu KOBİ’lerimizin bu faydalı destekten mutlaka faydalanmaları gerektiğinin altını çizdi.

 
Editör: Vitrin Haber