KOSGEB Sinop Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; KOSGEB, ülkemiz plan ve programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında üç adet yeni proje teklif çağrısına daha çıktı.

 KOSGEB, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile “Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi”, “Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme” ve “KOSGEB Destekli Girişimlere İvme” isimli üç yeni çağrı daha yayınladı. KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 ayrı çağrıdan oluşan yeni destek paketi KOBİ’lere toplamda 300 Milyon TL daha destek verecek. 

PROJENİ YAP KOBİGEL İLE DESTEĞİ KAP
Yayınlanan çağrılar ile ilgili KOBİGEL–KOBİ Gelişim Destek Programı’na yönelik projesini hazırlayan KOBİ’ler,  projelerinin kurul tarafından kabul edilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacaklar. KOBİ’lere, makine teçhizat, personel, yazılım, tanıtım gibi konularda yüzde 80 oranında destek verilecek olup, işletmelerin proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek.

BAŞVURU TARİHİ
Başvurular 30 Mayıs–1 Temmuz 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Başvuru şartları ve diğer hususlar için KOSGEB Sinop Müdürlüğü veya www.kosgeb.gov.tr den bilgi alınabiliyor. KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, ilk çağrıya olan ilgiden oldukça memnun olduklarını ve ilk çağrıyı kaçıran KOBİ’lerin yeni çağrılara mutlaka başvurmaları konusunda çağrıda bulundu. 
 
Editör: Vitrin Haber