KOSGEB Sinop İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, 4 yıldan bu yana 44 uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendiğini, bin 600 kişinin eğitimini tamamlayarak katılım belgesi aldığını bildirdi.

Kaşıkırık, yaptığı açıklamada, Sinop'ta faaliyete başladıkları 4 yıldan bu yana 44 uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlendiğini, bin 600 kişinin eğitimini tamamlayarak katılım belgesi aldığını belirterek, bunlardan 180'inin işletmesini açtığını, söz konusu kişilere 2,5 milyon lira destek verildiğini söyledi.

Geçen yıl Girişimcilik Destek Programı kapsamında 53'ü kadın olmak üzere 99 işletmeye destek verildiğini anlatan Kaşıkırık, "Kendi iş yerlerini kurmak isteyen 398 kişiye çeşitli eğitimler verildi. Genel Destek Programı kapsamında 67 işletmenin yanı sıra Ar-Ge İnovasyon Destek Programı kapsamında da 3 işletme desteklendi. koordinatörlüğü göreviyle de KOSGEB Sinop faaliyetlerine devam etmektedir. Projeler sayesinde Sinop'taki KOBİ'lerin yurt dışında daha çok pazara ulaşmaları ve ürünlerini uluslararası pazarlarda tanıtmaları sağlanmış olacak. Bunun Sinop’un dış ticaretine büyük katkısı olacağını düşünüyoruz" dedi.
KOSGEB Sinop Müdürlüğüne kayıtlı 2 bin 200'ün üzerinde işletme bulunduğuna dikkati çeken Kaşıkırık, şunları kaydetti:
"KOSGEB Sinop Müdürlüğü olarak yapılan tüm faaliyet ve desteklerde Sinop ekonomisinin gelişmesi, kentte girişimcilik ve proje kültürünün ve istihdamın artması amacı doğrultusunda hareket ediyoruz. Girişimci ve işletmelerin KOSGEB Müdürlüğümüzü ziyaret etmelerini ve destekler hakkında Müdürlüğe bağlı KOBİ uzmanlarından bilgi almalarını istiyoruz. 2016 yılında faaliyetlere ve desteklere hız vereceğiz. Son değişiklerle mevcut destekleme miktarları artırıldı ve çeşitlendirildi."

Editör: Vitrin Haber