KOSGEB tarafından Covid-19’dan olumsuz etkilenen mikro işletmelere 30 bin, küçük ölçekli işletmelere 75 Bin TL ye kadar faizsiz destek imkanı sunuluyor. 9 Temmuz’a kadar devam edecek olan destek başvuruları tamamen internet üzerinden yapılıyor. 

Destek hakkında bilgi veren KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, başvuruda herhangi bir iş planı veya proje yazmaya gerek olmadığını söyledi. Kaşıkırık; “Bu desteğimiz kredi değil, herhangi bir teminat ipotek istenmemektedir. Destek KOSGEB tarafından verilecek olup 3 yıl geri ödemesiz, sonrasında 4 aylık aralıklarla 6 eşit taksitle faizsiz geri ödenecektir.

Başvuru internet üzerinden çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte. Herhangi bir iş planı veya proje yazmaya gerek yok. Başvuru esnasında hemen kontroller yapılıp işletmelerin şartları sağlayıp sağlamadığı cevabı alınabilmekte. Bu destek, daha önce verilen banka kredi faiz desteği gibi değil. Ödeme KOSGEB tarafından işletmelere veriliyor. Herhangi bir teminat veya ipotek istenmiyor. Destek ile ilgili diğer detaylar ve başvuru için KOSGEB in internet adresi www.kosgeb.gov.tr ziyaret edebiliyor. Tüm imalatçı işletmelerimizin başvurularını bekliyoruz. 
Son olarak; KOSGEB tüm Türkiye’de ip telefon santraline geçtiği için alan kodu 0312 olarak görünmektedir. 0312 595 2557 veya 0312 595 2800 dan Müdürlüğümüze ulaşılabilmektedir” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber