Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kal çağrılarına büyük oranda uyan vatandaşlar, evde sebze ve meyve yetiştirmeye yöneldiler. Saksı satışlarında normal dönemlere göre ciddi derece artış olduğunu ifade satıcılar, “Bu süreçte evlerine kapanan insanlar balkonlarında vakit geçirmek çiçek, meyve ve sebze yetiştirmeye yöneldi. Bu da saksı satışlarında hiç olmadığı kadar yoğunluk yaşanmasına neden oldu” dedi.

'YOĞUN GÜNLER GEÇİRİYORUZ'
Sinop Kapalı Pazaryerinde faaliyet gösteren Şahinkaya Ticaret işletmecisi Şahin Şahinkaya, saksılara normal dönemlere göre ciddi derece talep olduğunu söyledi. Yıllardır züccaciye ürünleri sattığını belirten Şahinkaya, salgın nedeniyle vatandaşların evlerine kapandığını bu kapsamda da işlerinin ciddi derecede arttığını söyledi. Evlerine kapanan kişilerin özellikle çiçek, meyve ve sebze yetiştirmeye yöneldiğini kaydeden Şahinkaya, “Bu süreçte evlerine kapanan insanlar balkonlarında vakit geçirmek için çeşitli uğraşlar peşine düştüler. Bu süreçte satışlarımız çok iyi oldu. Saksı çeşitlerimize talep yoğundu. Fiyatlarımız da gayet uygundu. Boy boy saksılarımız var. Hemen hemen hepsinin alıcısı oldu. İnsanlar eskiden bu kadar ilgi göstermiyordu. Bu süreçte yoğun ilgi gördük diyebilirim” şeklinde konuştu.

FİDE SATIŞLARI DA ARTIŞ GÖSTERDİ
Sebze fidelerinin satışlarında da artış yaşandığının altını çizen Şahinkaya, “Gözlemlediğim kadarıyla sebze fidelerinde de satışlar arttı. Domates, biber, patlıcan gibi fidelerin satışları arttı. Ne kadar salgın döneminde olsak da üretim devam ediyor. Ülke olarak yaşayabilmemiz içi ihtiyaçlarımızı giderebilmemiz için bu üretimi yapmamız lazım." Dedi.
Öte yandan Şahinkaya, biran önce salgın döneminden Türkiye'nin kurtulmasını diledi

advertorial

Editör: Vitrin Haber