Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca yaptığı açıklamada, bu yıl ki rekolteden umutlu olduklarını söyledi. Koca, kabuğundan çabuk ayrılması, farklı lezzeti ve parlak rengi dolayısıyla bölgede "kuzu kestanesi" olarak adlandırılan Erfelek kestanesinin hasadına başlandığını belirterek, kestanenin yeni yeni pazara indiğini dile getirdi.  

Bol yağışların kestane verimini olumlu yönde etkilediğini kaydeden Koca: "Rekolte bu yıl iyi gibi görünüyor. Yağışlar bol olduğu için kestanenin içi bu yıl daha dolu. Geçen yıl yöremizde 300 ton civarında rekolte vardı. Bu yıl rekoltenin yaklaşık 400 ton civarında olmasını bekliyoruz. Yeni çıktığı için şu an fiyatlar tam oturmadı. Üreticilerimiz umutlarını piyasada oluşacak fiyata bağlamış durumda. Kestane ilçe halkı için önemli bir geçim kaynağı" dedi. 

Fiyatların şu anda kestanenin iriliğine bağlı olarak 15 ile 35 TL arasında değiştiğini belirten Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, "Bu fiyatlar ürünün iriliğine ve pazara geliş miktarına göre her hafta değişebiliyor. Geçtiğimiz yıl 20-25 TL arasında bir fiyat bandındaydı. Kestane irileştikçe fiyatı artıyor. Bu yıl da yine fiyatlar oturduğunda 20-25 TL arasında ortalama bir piyasa oluşur diye düşünüyoruz. Beklenti o yönde" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber