Sinop Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Asaf Çalışır, kendi işini kurmak isteyen engellilere; kuruluş, işletme ve demirbaş harcamaları için toplamda 65 bin TL'lik destek sağlayacaklarını, konuyla ilgili proje başvurularının 11 Mart ile 16 Nisan tarihleri arasında yapılabileceğini kaydetti. 

Vitrinhaber'e açıklamalarda bulunan Asaf Çalışır: "2021 ikinci dönem kendi işini kurmak isteyen engelliler için; işyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 5 bin TL, sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin, yani su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım harcamalarının en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin TL,  sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 45 bin TL olmak üzere toplam 65 bin TL destek sağlıyoruz. Proje başvuruları, www.iskur.gov.tr internet adresimizde yayınlanan başvuru rehberinde yapılan açıklamalar dikkate alınarak, 11 Mart 2021 – 16 Nisan 2021 tarihleri arasında e-devlet üzerinden online olarak yapılacak. 

Proje başvurularında istenen tüm bilgi ve belgelere eksiksiz ve doğru olarak yer verilmesi gerekmektedir. İl Müdürlüğümüz tarafından yapılacak kontrollerde bilgi ve belge eksikliği olan projeler sistem üzerinden iade edilecektir. İade edilen projeler eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması şartıyla sistem üzerinden son başvuru tarihine kadar tekrar gönderilebilecektir. Son başvuru tarihinden sonra eksikliklerin hiçbir şekilde tamamlanması mümkün değildir" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber