Geçen hafta ekibiyle birlikte düzenlediği basın toplantısıyla Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) genel kurulunda mevcut başkan Turgay Öztürk'ün karşısında aday olacağını açıklayan iş adamı Kenan Abalı adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

Abalı, açıklamasında sürecin sevimsizleştiğini, yaşananların heyecan ve enerjisini kırdığını söyledi. Kenan Abalı: "Bizi üyelikten neden attıklarını sorduğumuzda SİAD’a karşı olan Aidat borçlarınızı ödemediğimizi belirttiler. Oysaki benim tespit ettiğim en az 20 kişinin daha Aidat borcu olduğunu ve onlar ile alakalı herhangi bir yaptırım yapılmadığını gördük. Bu tarihten sonra, önce borcundan dolayı üyelerin borcu olmadığını ispatlasınlar bende bütün Sinopluların huzurunda özür dileyeceğim. Benim buradaki isyanım başkanlık adaylığımı açıkladıktan sonra haksız bir şekilde üyelikten atıldığımın tarafıma açıklanmasıdır. Bu duruma kızıyor aynı zamanda da esefle kınıyorum. Böyle bir demokratik ve adalet olmaz.

SEVDAM BAŞKANLIK DEĞİL
Sevdam başkanlık değil isteğim hizmet etmekti ancak yaşanan bu sevimsiz süreç var olan heyecanımı ve enerji mi  kırdı adil ve adaletli bir hizmet yarışı olmayacağı gerçeğini göz önüne serdi böyle bir süreçten sonra başkanlıkta anlamını yitirmiş oldu. Adaylıktan çekildiğimi siz değerli hemşerilerimle paylaşmak istiyorum şartlar ne olursa olsun geçmişten günümüze kadar SİAD’ımıza memleketimize ve toplumumuza hizmet eden emek veren herkesten Allah razı olsun herkesin kalbine ve gönlüne versin. Göreve gelecek olan yönetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Allah güzel işler yapmayı nasip etsin bizlerde mahcup olalım inşallah. Dün olduğu gibi bugünde memleketim ve Hemşerilerim adına yapabileceğim gücüm nispetinde ne var ise yapmaya hazır olduğumu bilmenizi isterim kapım ve gönlüm her zaman tüm hemşerilerime açıktır"

SİAD Genel Kurulundan bir gün önce de, Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz ve 38 üye toplu olarak istifa etmişti. 

Editör: Vitrin Haber