İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, santralistanbul Kampüsü’nde Danimarkalı belgesel fotoğrafçısı Mads Nissen’ı konuk etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Nordic Journalism Center iş birliğiyle düzenlediği fotomuhabirlik seminerinde Danimarkalı ünlü fotomuhabir Mads Nissen, öğrencilerle buluştu. Nissen, yaptığı sunumda çektiği fotoğraflardan örnekler paylaştı.

- "Fotoğraf hem kalbe hem akla hitap etmeli"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Danimarkalı belgesel fotoğrafçısı Mads Nissen, fotomuhabirlik mesleği ile ilgili de detaylar vererek, çekilen karelerin hem kalbe hem de akla hitap etmesi gerektiğini bildirdi.

Empati yeteneğinin fotoğrafçılık mesleğindeki önemine değinen Nissen, “İyi fotoğraf içten gelen duyguların yansıması sonucu ortaya çıkıyor. Ben bir fotoğrafçı olarak insanlar ve fotoğraflar arasında köprü kuruyorum. Bu sayede kişilerle birebir iletişime geçerek, kalp ritimlerini bile hissediyorum. Fotoğraf için öncelikle merak duygusu önemli. Bu duygu beraberinde yaratıcılık getiriyor. İyi bir fotoğraf karesinde aynı zamanda farklılık ve farkındalık bulunması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Nissen, 2015 ve 2021 yıllarında Dünya Basın Fotoğrafı Ödülünü kazanmıştı.

Kaynak: aa