İŞKUR yolda bırakmadı
Toplum Yararına çalışma programı kapsamında okullarda çalıştırılarak istihdam edilen 60 Sinoplu, Eğitim sezonunun bitmesiyle işsiz kaldı. İşsiz vatandaşları yolda bırakmayan İŞKUR, söz konusu vatandaşlara iş bulmak için yeniden harekete geçti.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR arasında gerçekleştirilen protokolle okullarda istihdam edilen 60 işçi, eğitim öğretimin son bulmasıyla işsiz kaldı. İŞKUR bu kişilere iş bulmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda sözleşmesi biten vatandaşlarla Sinop öğretmen evinde bir araya gelen İŞKUR yetkilileri vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler yaptı.

Gerçekleşen proğramla ilgili gazetecilere bilgi veren Sinop İŞKUR İşe Yerleştirme Hizmetleri Şefi Kenan Ayvazoğlu, ''Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında sezon başında işi olmayan 60  kişiyi 8 ay boyunca okullarda istihdam etmiştik. Şimdi okulların kapanmasıyla birlikte bu arkadaşlarımız açıkta kaldılar. Tabi bu arkadaşlarımız 8 ay boyunca okullarda beceri kazanarak, daha avantajlı duruma geldiler. Şimdi biz bu arkadaşlarımızla yüz yüze görüşmeler yapacağız ve isteklerine, durumlarına göre açık yerlere yerleştireceğiz'' dedi. 
Proğram vatandaşların vasıflarının öğrenilmesi ve bilgilerinin güncellenmesinin ardından sona erdi.

Editör: Vitrin Haber