Geçtiğimiz Ocak ayında TOBB Türkiye Ekonomi Şura’sında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına yeni bir istihdam Seferberliği çağrısının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.

Kampanya hakkında bilgiler veren İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyasına ve girişimcilere 8 farklı teşvikin sunulduğunu söyledi. Çalışır; İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında;  Mayıs ayı sonuna kadar 3 ay sürecek olan yeni İstihdama ücret desteği sunulmakta. Bunun yanı sıra, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, düzenli ödemeye devamlı destek, en az 12 ay sürecek olan yeni istihdamın SGK primine ve vergisine destek, önce işbaşı eğitim sonra istihdam desteği ve kalkınmaya ilave destek gibi teşvikler sunulacak” dedi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENECEK
Destek uygulaması ile ilgili bilgilendirme toplantısının düzenleneceğini belirten İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, bu toplantıda projenin detaylarının anlatılacağını söyledi. Çalışır; “İhtiyacınıza uygun, nitelikli işgücü eğitimine tam destek ve uygulanmakta olan teşviklerle ilgili 07 Mart 2019 tarihinde saat 14:00 da Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Sanayi ve Ticaret Odası ile Esnaf Odalarına bağlı işverenlerimize bilgilendirme toplantısı yapılacaktır” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber