Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, 2019 yılı İşkur çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İşkur’un işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda istihdam hizmetlerini çeşitlendirmek ve işe yerleştirmede aktif rol oynamak gibi temel görevleri olduğunu ifade eden Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, bu kapsamda pek çok çalışmanın yapıldığını söyledi. Çalışır; “İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik olarak aktif işgücü programları uygulamak, İşsizliğin sosyo-ekonomik etkilerini azaltmaya yönelik pasif programları etkin olarak yürütmek, İşgücü piyasasındaki gelişme ve değişmelere yön veren güçlü bir kurumsal yapı oluşturmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerini yürütmek İŞKUR’un temel amaçlarıdır” dedi.

KADIN İŞSİZ ORANI ERKEK İŞSİZ ORANINA GÖRE DAHA YÜKSEK
İşkur il müdürlüğüne 1 yıl içerisinde 15 bin 889 iş başvurusu yapıldığını belirten Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, bu başvurularda kadın oranının daha fazla olduğunu ifade etti. Çalışır; “Kurumumuza 2019 yılı içerisinde, 8 bin 92 erkek, 7 bin 797 kadın olmak üzere toplam 15 bin 889 kişi iş başvurusunda bulunmuştur.

Sinop'ta kuruma yapılan başvurularda kadın işsizlerin, erkek işsizlere göre oranının daha fazla olduğu görülmektedir.
Kurumumuzca bin 909 erkek, bin 397 kadın olmak üzere toplam 3306 kişi özel işyerlerinde, 18 erkek, 3 kadın olmak üzere toplam 21 kişi de Kamu Kurum ve Kuruluşlarında daimi işe yerleştirilmiştir.
Aktif İşgücü Programlarından; 66 adet açılan çeşitli mesleklerde ki Mesleki Eğitim Kurslarına bin 294 kişi,  özel iş yerlerinde açılan 834 adet İşbaşı Eğitim Programlarına 2 bin 125 kişi, kendi işini kurmak isteyen kişilere yönelik 3 adet açılan Girişimcilik Eğitim Programlarına 48 kişi, 36 adet açılan Toplum Yararına Programlara bin 720 kişi, üniversite öğrencilerine yönelik açılan 7 adet Sosyal Çalışma Programına 96 kişi olmak üzere toplam 5283 kişi kurs ve programlarımızdan yararlanmıştır. Kurs ve programlara katılan kişilere mevzuat gereği ödemeleri yapılmıştır.

İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında, kurumumuz danışmanlarınca 15 bin 828 kişi ile bireysel görüşme, 2 bin 677 kişi ile grup görüşmeleri gerçekleştirilmiştir. Kurumumuzca İşsizlik Sigortası hizmetlerinden bin 870 kişi, Ücret Garanti Fonundan 66 kişiye ödemeleri yapılmış olup, halen devam etmektedir.

İşgücü Piyasası Hizmetlerinde, kurumumuz İş ve Meslek Danışmanları tarafından kurum hizmetleri ve işverenlerimizin talepleri doğrultusunda bilgi alış verişinde bulunulmak üzere 2 bin 337 işyerine ziyaretler gerçekleştirilmiştir.
Bu çalışmalarımız 2020 yılında daha fazla vatandaşımıza hizmet prensibimiz çerçevesinde artarak devam edecektir” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber