Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, müdürlüğün 2016 yılının faaliyet  raporları kamuoyu ile paylaşıldı. İŞKUR Sinop Müdürlüğü olarak genel politikalar ve alınan kararlar çerçevesinde, 2016 yılında işgücü uyum faaliyetleri kapsamında İşgücü Yetiştirme Kursları, Toplum Yararına Program (TYP), İşbaşı Eğitim Programları (Staj) ile Girişimcilik Eğitimlerine yoğunluk verilmiş, genel ekonomik durumu bertaraf etmeye yönelik yapılan faaliyetler çerçevesinde Sinop’a aktarılan tüm kaynağın kullanımına azami özen gösterildiğinin bildirildiği açıklamada mesleği olmayanların meslekli hale gelmesi, geçici istihdamlarının sağlanması, kendiişlerini kurmalarına yardımcı olmak, mezunların mesleki gelişimlerine katkı sağlayarak istihdamlarını veya istihdama girişlerinin kolaylaşması hedeflendiği aktarıldı. Sinop İŞKUR İl Müdürü Asaf Çalışır imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2016 yılı içerisinde toplam 9 bin 99 kişi kuruma başvuru yapmış olup, yüzde 34’den fazlası aktif işgücü programlarımızdan yararlandırılmıştır. 2016 yılında hazırlanan Eğitim Planı gereği düzenlediğimiz 650 program dâhilinde, Meslek Edinme kurslarına 997 kişi, İşbaşı Eğitim (Staj) Programlarına 1046 kişi, Girişimcilik Eğitimlerine 253 kişi ve Toplum Yararına Programlara 801 kişi olmak üzere toplam 3097 katılımcıya meslek edindirme, mesleklerini geliştirmelerinde katkı sağlanmış, ayrıca günlük ihtiyaçları içinde mevzuatlar çerçevesinde ücretleri ödenmiştir.

2016 yılı içerisinde 2 bin 67 özel sektörde, 15 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında olmak üzere toplam 2 bin 82 kişi işe yerleştirilmiştir. 2016 yılı içerisinde açılan Meslek Edinme Kursları ve İş Başı Eğitim Programlarından 311 kişi, Toplum Yararına Programlardan 801 kişi, 2015 yılından devam eden ve 2016 yılında biten Toplum Yararına Programlarda ise 2 bin 672 kişinin yıl içerisinde süreli ve süresiz istihdamı sağlanmıştır.
2016 yılı içerisinde İşgücü Piyasası kapsamında kurum hizmetlerini tanıtmak ve bilgilendirilmek ve eleman temininde bulunmak amacıyla bin 294 işyerine ziyarette bulunulmuştur.
İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetleri kapsamında yıl içerisinde bireysel görüşmelerde 8 bin 102 kişi, grup görüşmelerinde ise 4 bin 133 kişiye hizmet verilmiştir. 
İşsiz kalan kişilere gelir kaybını belli bir süre önlemek, iş ararken daha rahat hareket etmelerini sağlamak, kendilerini idame etmeleri için işsizlik sigortası kanunu kapsamında 2016 yılında 1303 kişiye işsizlik sigortası ödemesi yapılmıştır. 
Bu çalışmalarımız 2017 yılında daha fazla vatandaşımıza hizmet prensibimiz çerçevesinde artarak devam edecektir.”
 
Editör: Vitrin Haber