Sinop Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Asaf Çalışır, kurumun 2021 yılı hizmetlerini değerlendirdi. 2021 yılı içerisinde Sinop'ta 3 bin 538 kişiyi özel işyerlerinde işe yerleştirildiğini belirten Çalışır, sunulan hizmetlerin 2022 yılında da artırılarak devam edeceğini kaydetti. 

AMACILIZ İŞSİZLİĞİ AZALTMAK

Asaf Çalışır açıklamasında şu ifadelere yer verdi; İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda istihdam hizmetlerini çeşitlendirmek ve işe yerleştirmede aktif rol oynamak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik olarak aktif işgücü programları uygulamak, işsizliğin sosyo-ekonomik etkilerini azaltmaya yönelik pasif programları etkin olarak yürütmek, İşgücü piyasasındaki gelişme ve değişmelere yön veren güçlü bir kurumsal yapı oluşturmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerini yürütmek İŞKUR’un temel amacıdır.

Temel amaçlarımız doğrultusunda, ilimiz işgücü piyasasında oluşan olumsuzlukları en aza indirmek için, işsiz kalan işsizlerimizi işçi arayan işverenlerimizle buluşturarak istihdam hizmetlerimiz ile birlikte aktif ve pasif işgücü programlarımız etkin bir şekilde uygulanmaktadır. Aynı zamanda bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenlere de işsizlik maaşı ödemesi yapılmaktadır.

3 BİN 538 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Kurumumuz faaliyetlerini ilimizde en üst düzeyde uygulayan Müdürlüğümüz, 2021 yılı içerisinde 3 bin 538 kişiyi özel işyerlerimizde işe yerleştirme hizmeti yapmıştır.

Aktif İşgücü hizmetleri kapsamında düzenlenen, İşbaşı Eğitim programı, Toplum Yarına Programı, Kurs ve Programlardan, 3 bin 717 kişi faydalandırılmış olup, program katılımcılarına 52 milyon 490 bin 298,81 TL ödeme yapılmıştır.

Pasif işgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen, kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği ve nakdi ücret desteği ödeneğinden, 11 bin 23 kişi faydanmış olup, 39 milyon 19 bin 595.92 TL ödeme yapılmıştır.

İl Müdürlüğümüzce 2021 yılı içerisinde, aktif İşgücü hizmetleri ve pasif işgücü programları kapsamında toplam 91 milyon 509 bin 894,73 TL ödeme yapılmıştır.

İl Müdürlüğümüzce 2021 yılı içerisinde başarı ile sunulan hizmetlerimiz, 2022 yılında da artırılarak işverenlerimize, çalışan işçilerimize ve işsiz kalan vatandaşlarımıza mevzuatımız doğrultusunda Kurumumuz hizmetleri en üst seviyede verilmeye devam edecektir"

Editör: Gülay Yıldırım Kavak