Sinop Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Asaf Çalışır, kurumun 2021 yılının Ocak ve Eylül aylarını kapsayan 9 ayın verilerini açıkladı.

İŞKUR olarak işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda istihdam hizmetlerini çeşitlendirmek ve işe yerleştirmede aktif rol oynamak adına çalışma yürütüldüğünü belirten İl Müdürü Asaf Çalışır, "İşgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik olarak aktif işgücü programları uygulamak, İşsizliğin sosyo-ekonomik etkilerini azaltmaya yönelik pasif programları etkin olarak yürütmek, İşgücü piyasasındaki gelişme ve değişmelere yön veren güçlü bir kurumsal yapı oluşturmak, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerini yürütmek İŞKUR’un temel amacıdır. Temel amaçlarımız doğrultusunda, ilimiz İşgücü piyasasında oluşan olumsuzlukları en aza indirmek, işsizlik kalan işsizlerimizi işçi arayan işverenlerimizle buluşturmak için İstihdam Hizmetlerimiz ile birlikte Aktif ve pasif işgücü programlarımız etkin bir şekilde uygulanmaktadır. Aynı zamanda da bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenlere işsizlik maaşı ödemesi yapılmaktadır" dedi. 

Kurum faaliyetleri kapsamında Sinop'ta en üst düzeyde uygulayan 2021 yılı Ocak – Eylül ayları arasında ki dokuz aylık dönemi değerlendiren Çalışır, "Özel işyerlerinde 2 bin 877 kişiye işe yerleştirme hizmeti yapılmıştır. Aktif İşgücü hizmetleri kapsamında düzenlenen, İşbaşı Eğitim Programı, Toplum Yarına Program, Kurs Programlarından, 3 bin 20 kişi faydalandırılmış olup, program katılımcılarına 36 milyon 414 bin 557,67 TL ödeme yapılmıştır. Pasif işgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen, Kısa Çalışma Ödeneği, İşsizlik Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği ödeneğinden, 3.116 kişi faydanmış olup, 28 milyon 977 bin 786,82 TL ödeme yapılmıştır. İl Müdürlüğümüzce 2021 yılı Ocak – Eylül ayları arasında Aktif İşgücü hizmetleri ve Pasif işgücü programları kapsamında toplam 65 milyon 392 bin 345,31 TL ödeme yapılmıştır. İl Müdürlüğümüzce bundan sonraki dönemlerde de işverenlerimize, çalışan işçilerimize ve işsiz kalan vatandaşlarımıza mevzuatımız doğrultusunda Kurumumuz hizmetleri en üst seviyede verilmeye devam edecektir" dedi.

 

Editör: Vitrin Haber