Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü M. Fatih Şahin ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Dursun Kaya Acar ile Sinop’ta faaliyet gösteren, ilimiz ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Su Ürünleri işleme-Değerlendirme Tesisleri ve Balık Unu-Yağı Fabrikalarını ziyaret ederek su ürünleri ihracatını artırmaya yönelik faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, yapılan ziyarette su ürünleri sektörünün hem Sinop hem de ülkemiz için çok önemli bir sektör olduğunu, tesislerin ürettikleri ürünleri yurt dışına ihraç etme kabiliyetlerinin yüksek olduğunu ve bölgede istihdama büyük katkı sağladığını dile getirdi.

SİNOP’TA 2017 YILINDA 15 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI
Tam, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 2023 yılında su ürünleri ihracat miktarının 2 milyar dolara çıkartılması hedefinin hep birlikte üst düzey dayanışmayla başarılabileceğini ve Sinop’ta 2017 yılında toplamda 15 milyon dolar düzeyinde ihracat yapıldığını belirtti.

Tesis yetkililerinden gerekli bilgilerin alınmasından ve tesislerin gezilmesinin ardından, bundan sonraki süreçte yapılabilecekler konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.
Editör: Vitrin Haber