Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, son günlerde Karadeniz'deki kötü hava koşullarının avcılığa uygun olmadığını söyledi. 

Kente farklı illerden gelen 60'a yakın teknedeki bin 500 civarında balıkçının ava çıkamadığını dile getiren Bayrak, olumsuz hava koşullarının bir süre daha süreceğini tahmin ettiklerini anlattı.
Avcılılık yapılamamasının balık fiyatlarını etkilendiğine işaret eden Bayrak, "Tezgahlarda fazla balık yok. Böyle olunca fiyatlarda yükselme oldu." dedi. 

"FIRINCILAR FAZLA MESAİ YAPTI"
Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ise hava muhalefetinin balıkçıyı üzdüğünü ama esnafa yaradığını ifade etti. 
Kentin, balıkçılık açısından hareketli olduğunu belirten Gündoğdu, şunları kaydetti: "Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda balıkçı avcılık yapmak için geliyor. İki gündür bölgemizde hava koşulları sert geçiyor. Denize açılamayan balıkçılarımız, teknelerini Sinop Limanı'na demirledi. Başka kente de gidemedikleri için buradan alışveriş yapmak durumunda kaldılar. Yapılan alışveriş esnafımızın yüzünü güldürdü. İnşallah hava koşulları kısa sürede normale döner ve onlar da avcılık yapmaya başlar. Ama mevcut haliyle bu iş esnafımıza yaradı."
Gündoğdu, kentteki fırıncıların, ekmek ihtiyacını karşılamak için fazla mesai yaptıklarını sözlerine ekledi.  
Editör: Vitrin Haber