Ziyarette, Samsun'da yapımı devam eden ve kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan Samsun Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki hükümlüleri meslek edindirmeye yönelik kurulacak olan iş atölyeleri projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu konuda Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde MÜSİAD Sinop öncülüğünde örnek bir projenin hayata geçirildiğini ve başarılı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Başsavcı YAVUZ, Samsun'da da benzer bir sistemi kurmayı düşündüklerini ve bu konuda çalışma yaptıklarını, Sinop'taki uygulamayı yerinde görerek ve inceleyerek karar vereceklerini kaydetti.

Başkan Gökmen'de ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada “MÜSİAD öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz uygulamamız tüm Türkiye'ye örnek bir model oldu. Sinop'tan sonra birçok ilde uygulanmaya başlandı ve başarılı bir şekilde devam ediyor. Kamu-özel sektör işbirliği çerçevesinde bizden talepte bulunan tüm kurum ve kuruluşlarımıza proje ve uygulama desteği vermeye devam ediyoruz. Samsun'da uygulanacak olan proje ve uygulamasında da her türlü desteği vermeye hazırız. Sn. Başsavcımız Ahmet YAVUZ Bey ile gündeme dair sohbet ettik. Kendileri Yozgat'ta görevli iken de aynı uygulamayı Yozgat'ta gerçekleştirmek için iletişim halinde idik. Sn. Başsavcımız Yozgat'ta çok başarılı bir şekilde bu projeyi hayata geçirdiler. Şimdi ise Samsun Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde kurulacak olan iş atölyelerindeki faaliyet alanları ve sektörler ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Proje ve uygulamayı yerinde görmek ve doğru karar vermeleri için kendilerini Sinop'a davet ettik. Çok verimli bir görüşme oldu. Sıcak ve samimi ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Samsun'da hayata geçirilecek olan projenin de başarılı olacağına inanıyorum” dedi.
Editör: Vitrin Haber