Ayancık İlçesine bağlı Topağaç Köyünde bir araya gelen 7 kadın girişimci tarımsal kalkınma kooperatifi kurdu. Sinop'un tek kadın kooperatifi olma özelliği taşıyan kooperatifte kadın girişimciler, her türlü bitkisel, hayvansal ve orman ürünleri konularında üretimi geliştirmeyi, işletme, pazarlama faaliyetlerinde bulunmayı hedefliyor. 

Turşu, reçel, tarhana, erişte, yöresel ekmek çeşitleri, yöresel peynir çeşitleri, kahvaltılık malzemeler ve daha birçok ürün bazında üretim yapmaya başlayan girişimci kadınlar, eksiklikleri giderildikçe üretilen ürün miktar ve çeşidinin artacağını belirtti. 

Şu an 13 ortakla faaliyet gösteren kooperatif kurucularından Ayten Şen, kendilerini destekleyen herkese teşekkür etti.

Şen; “İlçemizde biz kadınların ürettiği ürünlerin beraber üretiminin sağlanması, bir standartın oluşması ve ambalajda pazarlanmasını hedefledik. Bu kapsamda her işi başaracağımıza inanıyoruz. Elimizden gelemeyecek iş yok. Tüm ürünleri yöremizde yetişen malzemelerden, mevsiminde yapmaya çalışıyoruz. Yeni kurulan bir kooperatifiz, eksiğimiz olmakla birlikte, kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.  Belediye Başkanımızdan, Tarım Müdürümüz ve personeli ile Kaymakam beyden destek sözü aldık. Her zaman yanımızda olduklarını beyan ettiler. Şu anda Kaymakam Beyin desteğiyle çatımız yapılmakta, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi. 

Kooperatif kurucularından Melisa Üstün ise; “Kadınların bir araya gelip böyle bir oluşum kurmaları çok heyecan verici. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Topağaç Kadın Kooperatifinin Sinop’ta ve hatta bölgemizde örnek olacağını belirten Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Ahmet Tam; “Topağaç Köyü Kadınlarının kolektif bir çalışma içerisine girme istekleri, kooperatifleşme çabaları kurum olarak bizleri de heyecanlandırdı. Çok güzel işler yapacaklarına inancımız sonsuzdur” dedi. 

Editör: Vitrin Haber