Sinop Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Bölge Birlik Başkan Vekili Gürsel Öz, esnafa 30 bin TL sıfır faizli kredi desteğinin başlatıldığı müjdesini verdi. 

Gürsel Öz, esnafa tanınan kredi faiz oranlarının diğer bankalara göre düşük olduğuna hatırlatarak, yeni uygulama ile de önemli bir adım atıldığını söyledi. Öz, "Esnafımızın her zaman destekçisiyiz" dedi.

Başkan Öz daha önce verileceği açıklanan sıfır faizli 30 bin ve 100 bin TL destek kredilerinin çıkarılan önerge doğrultusunda kooperatif kanalıyla verileceğini hatırlatarak; "2015/8296 sayılı kararnameyle makine ve demirbaş iş yeri modernizasyonu ve döner sermaye ihtiyacı olan esnaf sanatkarlar ile KOSGEB girişimcilik destek programı programını bitiren genç girişimci esnaf ve sanatkarlar için yeni kredi imkanları sağlanmıştır.

Tüm esnafımıza yönelik olarak yeni bir müjdeyi vermek istiyorum.  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz kefaletiyle 30 bin TL’ye kadar % 100 faiz indirim oranı uygulanarak (sıfır faizli ) kredi kullanabilecektir. Bu uygulama kapsamında kredi başvurusunda bulunan kredinin kullanımı amacını yazılı olarak taahhüt edecek olup, ayrıca hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB’den yazı getirmeleri zorunludur. Daha önce  kredi kullanmış olup bakiyesi 01.12.2015 tarihinde devir eden (01.12.2015 tarih ve sonrasında kredi taksit borcu olanlar) kredi borçluları ise bu kredi imkanından faydalanamayacaklardır" diye konuştu, 



Editör: Vitrin Haber