Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, engelli ve eski hükümlülere sağlamış oldukları mesleki eğitim ve iş kurma destekleri hakkında bilgiler verdi. 2019 yılı 1. Dönem Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destek başvurularının hatırlatan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, proje kapsamında engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına olanak sağlandığını belirtti. Çalışır; “Engelli ve eski hükümlülerin; kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve işyerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmak maksadı ile Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destekleri kurumumuzca sağlanmaktadır” dedi.

50 BİN TL’YE KADAR DESTEK VERİLİYOR
Proje destek miktarları hakkında da bilgiler veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, destek tutarlarının 50 bin TL’ye kadar çıkabildiğini belirtti. Çalışır; “Söz konusu Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje destek başvurularında; 2019 yılında kendi işini kurmak isteyen engelliler için;  en fazla 3 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL işletme gideri desteği ve makine, teçhizat, yazılım, donanım, v.b. alımı için en fazla 36 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 50 bin TL destek sağlıyoruz.
2019 yılında kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler için; 30 bin 442 TL’ye kadar destek sağlıyoruz.
Başvuruların 07 Aralık 2018 tarihine kadar www.iskur.gov.tr  internet adresimizde yayınlanan başvuru rehberi ekinde yayınlanan proje başvuru formunu doldurularak istenen bilgi ve belgelerle birlikte İl Müdürlüğümüze yapılması gerekmektedir” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber