SİAD Sinop Şubesi tarafından olağan değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir düzenlenemeyen toplantıda, sağlıktan ekonomiye pek çok konuda değerlendirmelerde bulunuldu. 

SİAD Sinop Şubesi Başkanı Yılmaz Öz başkanlığında gerçekleştirilen toplantının en önemli gündem maddesini ise pandemi sürecinde yapılabilecek destekler oluşturdu. Bu kapsamda Atatürk devlet hastanesinin pandemi bölümünün su ihtiyacını karşılama kararı alan SİAD Sinop Şubesi ayrıca ilerleyen dönemlerde de Sinop’un ihtiyaç durumlarında birlikte hareket etmeyi kararlaştırdı.

Düzenlenen toplantı hakkında bilgi veren SİAD Sinop Şubesi Başkanı Yılmaz Öz, toplantıda Sinop için önem taşıyan konular hakkında istişarelerde bulunduklarını söyledi. Öz; “Pandemi nedeniyle uzun süredir yapmak isteyip de yapamadığımız toplantımızı üyemiz Hasan Bostan’a ait Otel Bossinop’ta gerçekleştirdik.

Toplantı süresince üyelerimizin talep ve önerilerini değerlendirdik. Sağlam adımlar atabilmek için birlikte hareket edebilmenin önemine değindik. 
Acil olarak genel kurul toplantısı yapmanın derneğimiz ve üyelerimiz için daha verimli olacağı kararına vardık.
Sosyal yardımlaşma üzerine konuştuk ve ilk adım olarak hastanemizin pandemi bölümünün su ihtiyacını hep birlikte karşılama kararı aldık. Bundan sonra da dernek olarak Sinop’umuzun ihtiyaç durumlarında birlikte hareket edeceğiz” dedi. 

İLİMİZİN MARKA ŞEHİRLERARASINDA YERİNİ ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
SİAD olarak Sinop’un marka şehirlerarasında yerini alması için çalıştıklarını belirten Sinop Şubesi Başkanı Yılmaz Öz, hedeflerinin İstanbul’daki işadamları ile Sinop’taki işadamlarını bir çatı altında toplamak, birlikte ortak projeler üretmek, tüm Türkiye’ye ve dünyaya açılabilmek olduğunu ifade etti. Öz; “Sinoplu İş Adamları Derneği olarak; ilimize sanayi, turizm ve diğer sektörlerde yatırım yapacak iş adamlarımızın karşılaştıkları engel ve sorunların çözümünde merkez olmak misyonumuz, ilimizin marka şehirlerarasında yerini almasının vizyonumuz olduğunu altını çizerek belirtmek isterim. 

İstanbul SİAD genel merkezimiz ile şubemizin birlikte uyumlu ve koordineli olarak çalışmaları devam etmekte olup, ortak paydamız Sinop’tur ve Sinoplu’dur. Hedefimiz İstanbul’daki işadamlarımızla Sinop’taki işadamlarımızı bir çatı altında toplamak, birlikte ortak projeler üretmek, tüm Türkiye’ye ve dünyaya açılabilmektir.

Bundan sonra ki toplantılarımızı daha sıklıkla gerçekleştirme kararı aldık ve bu durumun bütün üyelerimizin beklentilerini karşılamak ve merkezde ya da ilçelerde yaşanan sorunlara daha hâkim olabilmek için gerekli olduğunu düşünüyoruz. Katılım sağlayan üyelerimize teşekkür ederiz. Katılım sağlayamayan üyelerimizle de bir sonraki toplantıda bir araya geleceğiz” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber