Pandemi sürecinde dünyada ilk kez üretimi Sinop'taki Polesie TR oyuncak fabrikasında gerçekleştirilen yüz koruyucu maske Covidur için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü fabrika yönetimine teşekkür etti.

Teşekkürde pandemi sürecinde maske takma zorunluluğundan dolayı, işaret dili ile iletişim kuran işitme engelli vatandaşlar ve onlara hizmet götüren işaret dili tercümanların iletişim kurmasını güçleştirdiği hatırlatıldı. Bu yönüyle şeffaf maskelerin işitme engelliler ile iletişimi kolaylaştırdığı vurgulandı. 

Fabrika yönetimine gönderilen mesajda: "Bütün dünya ülkelerini olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte; eğitim, sağlık, iş hayatı gibi birçok alanda, işler uzaktan ve çevirim içi sistemlerle yürütülmeye başlanmış, bunun yanında maske kullanımı da günlük hayatın bir parçası haline gelmiştir.

El, yüz ve üst gövde hareketlerinin kullanımıyla oluşan işaret dilinde mimiklerin önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Bu kapsamda salgın döneminde ülke genelinde getirilen maske takma zorunluluğu, işaret dili ile iletişim kuran işitme engelli vatandaşlarımız ve onlara hizmet götüren işaret dili tercümanlarımızın iletişim kurmasını güçleştirmiştir. 

Duyarlı çalışmanızla üretmiş olduğunuz şeffaf maskeler, tıbbi maskelerin ağız hareketlerini ve mimikleri kapatarak ortaya çıkardığı erişim engelini ortadan kaldırmıştır. Bu kapsamda işitme engeli vatandaşlara hizmet götüren Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan Türk işaret dili tercümanlarımızın çalışırken, hem kendi hem de hizmet götürdükleri bireylerin sağlıklarını koruma altına alan maskelerin temin edilmesine verdiğiniz destekten dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz" denildi.

Editör: Vitrin Haber