ANKARA (AA) - CK Enerji Çamlıbel Elektrik ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak başlatılan "enerji okuryazarlığı" eğitimleri sonucunda iki ay içinde 500 çocuğa ulaşıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Sivas'ın merkezi dahil 17 ilçesinde, toplam 50 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamındaki öğrencilere "elektriğin nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı" gibi konuların anlatıldığı eğitimler ilk olarak Gölova ilçesindeki Hasan Şakar İlkokulu ve Hasan Şakar Yatılı Bölge Okulu'nda verildi.

Eğitimlerin verildiği pilot okullarda eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan 6 aylık dönemlerdeki elektrik faturaları takip edilerek, tüketimlerini en çok düşüren 3 okula özel ödül verilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, enerji kaynaklarının doğru kullanılmasının ülke ekonomisi ve tüketiciler açısından önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"CK Enerji Çamlıbel Elektrik, tüketicilerin elektrik faturasındaki kalemleri tek tek görmesine olanak veren 'şeffaf fatura', en çok kullanılan elektrikli ev aletlerinin ne kadar elektrik tükettiğini gösteren 'tüketim hesaplama butonu', bilinçli elektrik kullanımını desteklemek üzere de 'tüketici kitapçığı' ve 'verimlilik önlemleri' gibi uygulamalarla tüketicileri bilgilendirme yönünde önemli adımlar attı. 2020 ve 2021'de de belirlenen ilköğretim okullarındaki idareci ve öğretmenlere çevrimiçi ortamda enerji okuryazarlığı eğitimleri verildi. Bu eğitim öğretim yılında yeniden imzalanan protokol ile ulaşacağımız okul sayısı da 50'ye çıktı. Bu proje ile sürdürülebilir bir gelecek için çocuklarımızla birlikte ailelerinin eğitimini de sağlamayı amaçlıyoruz. Hedefimiz 3 bin öğrencimiz ile 3 bin aileye ulaşmak."


Kaynak: aa