Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Çalık YEDAŞ ve Çalık Grubu şuanda elektrik dağıtım özelleştirmelerinde pazar payı olarak yüzde 4 seviyesinde. Bizim hedefimiz Türkiye’deki pazar payımızı yüzde 20’lere çıkartmak” dedi. 
Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Çorum illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren Çalık YEDAŞ, bölgede kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ustalarından, soyu tükenmekte olan Dikkuyruk ördeğine; enerji verimliliği ve bölgesel kalkınmadan, kadın emeğinin değerlendirilmesine kadar pek çok soruna sürdürülebilir çözümler üretecek sosyal sorumluluk projelerini başlatıyor. Sosyal projelerinin tanıtımı için Büyük Samsun Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren Nurettin Türkoğlu, Çalık YEDAŞ’ın yüzde 4 olan Pazar payını yüzde 20’lere çıkartmak istediğini açıkladı.

“HEDEFİMİZ, PAZAR PAYINI YÜZDE 20’LERE ÇIKARTMAK”
2011 ve 2015 dönemini kapsayan 5 yılda 500 milyon liralık bir yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen ve yıllık cirolarının 700 milyon dolar olduğunu ifade eden Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “2036 yılına kadar tanımlanan bir görev süremiz var 5 ilde. Bir şirket çalıştığı bir bölgede bölge insanı ile bütünleşemiyorsa, kurumsal sosyal sorumluluk anlamında var olamıyorsa, o bölgede o şirketin çokta fazla esamesi okunmaz. Biz bu bölgeye çok ciddi bir marka olmak için geldik. Bu bölge ile sınırlı kalmayan, pazar payını yüzde 20’lere çıkartmak isteyen bir yönetim anlayışıyla varız. YEDAŞ’ın yıllık cirosu 700 milyon dolar, EPDK’nın belirlediği yatırım rakamlarına göre yıllık 100 milyon liralık yatarım hedefimiz var. 2015 yılına kadar da bu yatırımları yıllık ortalama 110-115 milyon lira olarak yapmayı planlıyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri için bir bütçe sınırlamamız yok” şeklinde konuştu.

KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ DEĞERLER KORUNUYOR
Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgiler veren Türkoğlu, “Artık kimse sizin sadece ne kadar yatırım yaparak ne kadar kar elde ettiğinizi merak etmiyor. Önemli olan sürdürülebilir bir ekonomik faaliyet gerçekleştirerek kar edebilmek. Bunun için de sadece teknolojiye, üretime dönük yatırım yapmak yetmiyor. Biz faaliyet coğrafyamızı daha verimli, daha yaşanılabilir ve yatırım yapılabilir hale getirmeyi hedefledik. Kurumsal sosyal sorumlulukta ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda varsanız, bu anlamlarda entegreyseniz o zaman sürdürülebilirsiniz” diye konuşurken, Samsun, Ordu, Sinop ve Çorum'da kadınlarla ilgili STK'larla Kadın Emeği Pazarı Projesi yaptıklarını ifade ederek, “Kültürümüzü Aydınlatıyoruz”, “Tarihimizi Aydınlatıyoruz”, “Çevremizi Aydınlatıyoruz” ve dünyada 15 bin adet bulunan ve soyu tükenmek üzere olan, yüzde 75’inden fazlası Türkiye’de bulunan Dikkuyruk ördeği için “Dikkuyruğu Koruyoruz” isimli projeler hakkında bilgiler verdi.
Editör: Vitrin Haber