Çalık YEDAŞ, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projeleri arasında yer alan ve enerji verimliliğini eğittiği gönüllü çalışanlarıyla, ev hanımları aracılığıyla her eve taşıma rüyasını gerçekleştirmek için düzenlediği “Verimli Enerji Kullanımı” eğitimlerini, elektrik dağıtım sorumluluk alanındaki Samsun, Ordu, Sinop, Çorum, Amasya'da eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Enerji kayıplarını önlemek için Avrupa standartlarında sistem kurarak, şebekeyi uzaktan izleyip, arızalara uzaktan müdahale edebilmek için SCADA/DMS ( Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) projesini de bu yıl hayata geçirmeyi planlayan Çalık YEDAŞ,  'mesken tipi elektrik tüketiminde' verimli enerji kullanımı için 'ev hanımlarına' yönelik verdiği eğitimlerle bilinçlendiriyor. Çalık YEDAŞ, 5 ilde her ay belirlenen gün ve yerlerde eğitim toplantıları düzenleyerek, tüm ev hanımlarına ulaşıyor. 

5 ilde İki Ayda 400 Haneye Ulaşıldı

'Enerji hanım' projesine katkı vererek, her birim kazancı üretime dönüştürmeyi hedefleyen Çalık YEDAŞ, “Verimli Enerji Kullanımı Kazandırır! Hepimize!” ve “Sizin Kazancınız, Türkiye’nin Kazancı” sloganıyla bölge halkını hazırlanan sunumlarla bilgilendiriyor. Ocak ve Şubat aylarında 400 haneye ulaşmayı başaran Çalık YEDAŞ’ın gönüllü çalışanları, Mart ayında da sürecek olan eğitimlerle ‘Enerji hanımları’ eğitimlere davet ediyor. Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “5 ilimizde eğittiğimiz gönüllü çalışanlarımızla beraber enerjimizin verimli kullanımı konusunda bayanlara yönelik eğitimlerimize başladık. Bölge halkında özellikle bayanlarımızın sayesinde verimli enerji kullanma bilincini yaygınlaştırmış oluyor ve farkındalık yaratıyoruz. Toplantılar öncesinde ve sonunda yaptığımız testlerde, verdiğimiz eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve verimli geçtiğini görüyoruz” dedi.

Enerji Verimliliği Bir Çalık YEDAŞ Rüyası

Bölgede ağırlıklı olarak mesken tipi elektrik tüketimi olduğunun altını çizen Türkoğlu, şöyle devam etti: “Buna bağlı olarak verimli kullanım ve buradan elde edilen artı değerin üretime kaydırılması bir Çalık YEDAŞ rüyasıdır. Bizim ve paydaşlarımızın ortak amacıdır. Rol model bir çalışmadır ve bunun tüm paydaşlarla başarılabileceğine örnek bir uygulama olarak yürütmekteyiz. Bu rüyayı gerçekleştirmekte kararlı ve inançlıyız. Aslında bu projemiz bizim ekonomik, çevresel ve sosyal olmak üzere ele aldığımız 14 kurumsal sosyal sorumluluk projemizden birisi olup, 2012-2015 dönemine ait planlaması kapsamında yürütülen bir çalışmadır. Enerji ile Aile Bakanlığı’nın ortaklaşa koordinatörlüğünde yürütülen ‘Enerji Hanım Projesi’nde amaçlandığı gibi, bir toplumun refahında kadınlarımıza çok büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Bu kapsamda bölgemizdeki tüm bayanlarımızı bu toplantılara bekliyoruz.”.

Resimaltı: Genel Müdür Türkoğlu, “Dünyada enerji üretim kaynakları sınırlı çeşitlikle olup, yeni bir enerji kaynağı ise tasarruf olduğuna inandık ve bu yolda ‘enerjimizi harekete geçirdik.’ Buradan aslında bir kaynak üretmiş olacağız. Bu nedenle  özellikle bayanlarımızın sayesinde verimli enerji kullanma bilincini yaygınlaştırmış olacağız” dedi.

Editör: Vitrin Haber