Çalık YEDAŞ, 2. yılını 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği toplantıyla kutladı. ‘Bu bir başarı öyküsüdür’ diyen Genel Müdürü Türkoğlu, “Sorun ileten değil, çözümün bir parçası olmalıyız. Hedeflerimiz büyük ve Avrupa adımlarımızı bir bir atıyoruz” dedi

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop’un elektrik dağıtımını 29 Aralık 2010 yılında özelleştirme kapsamında üstlenen Çalık YEDAŞ, tüm müşterilerine ‘kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi’ sloganıyla çıktığı  yolda, oldukça önemli başarılara imza attı. Kısa sürede ‘sürdürülebilir kaliteli hizmeti rol model olarak uygulamaya başlayan şirket, tüm paydaşlarıyla birlikte ikinci yılını kutladı.

Çalık YEDAŞ, 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği yemekli toplantılarıyla hem geçmiş süreci ele aldı, hem de ilk adım olan 2015’e kadar olan sürenin yatırım ve hedeflerini belirledi. Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen 2. Yıldönümü Kutlama Yemeği’ne, çözüm ortağı firma yöneticileri ve Çalık YEDAŞ çalışanları katıldı. 2. Yıldönümü pastasını video konferans sistemiyle 5 ilde aynı anda Çalık YEDAŞ ve çözüm ortağı firma yöneticileri beraber kesti.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, şirketin vizyonu, stratejileri ve çalışanların bu yolda alması gerektiği sorumluluklarından bahsetti. Yöneticilik yapmanın ve rol model olmanın önemini anlatan Türkoğlu, “Herkes işinin lideri olmalıdır. Çalışanlar sadece işini yapma noktasında olmamalı, yaptıklarının üstüne bir yenisini daha koyarak, yenilikleri takip ederek işinde lider olmalıdır” dedi. Yöneticilerin, personelinin eğitimden ve yeterli bilgi sahibi olmasından sorumlu olduğunun altını çizen Türkoğlu, “Ziyaret ettiğiniz illerde sadece hal hatır sormayıp, çalışanın eksik olan bilgilerinin eksikliğini tamamlamak, onlarla birebir toplantılar yapmalısınız. Kalite Yönetim Sistemi ve EFQM ödüllü bir şirket olarak, hedeflerimiz doğrultusunda yer alan zorunluluklarımızı en üst yöneticisinden en alt çalışanına kadar yerine getirmek zorundayız” diye konuştu. “Sorun ileten değil, çözümün bir parçası olmalıyız” diyen Genel Müdür Türkoğlu, “Şeffaf ve çalışanlarıyla iletişimin desteklendiği bir şirkette çalışıyor olmanız, sizleri bir adım daha önde tutuyor” şeklide konuştu.

Çalık YEDAŞ’ın “rol model” bir şirket olma yolunda adımlarını bir bir attığını belirten Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Holdingimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık, bizleri ilk gün inandı. Şirketimizin önceliklerine önem verdi. Yolumuzu açtı. 29 Aralık 2010 yılında göreve geldiğimizde 5 milyon abone ve 20 milyar KWH elektrik enerjisi satın almayı hedeflemiştik. Bu hedeflere ulaşmak için çok çalışacağımızı, büyük adımlar atacağımızı söylemiştik. Sayın Çalık da o hedeflere inandı. Şimdi o hedeflere yaklaşıyoruz. Haziran ayı itibariyle yaklaşık 500.000 abonesi olan ve 5 milyar KWH yıllık tüketimi olan Kosova’da elektrik enerjisinin dağıtımını yapacağız.Mevcut ihale süreci dışında devam eden yeni bir elektrik dağıtım bölgesinde de sona yaklaştık. Bu bölgemizle birlikte yaklaşık olarak 3 milyon aboneye ve 13 milyar KWH’lık tüketime sahip olacağız. Ayrıca ihale süreci devam eden bölgelerden de olası bir katılımla Pazar payı hedefimize ulaşmayı planlıyoruz.  Amacımız elektrik dağıtım yönetiminde rol model varlığımızı büyütmektir. Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen şirketleri arasında yer alabilmek ve örnek olabilmektir. Tüm paydaş firmalarımızın da bizimle aynı yolda ilerlediğini ve gelinen noktada paydaşlarımızın da önemli yeri bulunmaktadır. Toplam kalite yönetim sistemi gereği, rol model olmanın sonucu ‘müşteri, hissedar, çalışan, toplum ve tedarikçiden’ oluşan tüm paydaşların yön birliği bu şekilde sürdürülebilir başarıyı da getiriyor” ifadelerini kullandı.

Resimaltı: Çalık YEDAŞ’ın “rol model” bir şirket olma yolunda adımlarını bir bir attığını belirten Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Biz büyük bir aileyiz ve bu ailenin içindeki her birey, kaliteli, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapının gerekliliğini yerine getirmektedir” dedi.


Editör: Vitrin Haber