Sinop'ta 2017 yılında faaliyete geçen Ersa Tekstil, Sinop istihdamına büyük katkı sağlıyor.

Sinop Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 360'a yakın personeliyle il ekonomisine katma değer sağlayan fabrika, Türk Polis Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeli için ürettiği kıyafetler ile de Sinop'un gururu oldu. Fabrika şu anda kahraman Türk askeri için 300 bin adet askeri kamuflaj üretimini sürdürüyor.

Korona virüs sürecinde tüm dünyada maske sıkıntısı yaşanırken, ülkemizde Ersa Tekstil gibi girişimci firmalar sayesinde maske tedarikinde sıkıntı yaşanmadı. Ersa Tekstil, dünyayı sarsan pandemi sürecinde tek giyimlik tulum ve maske üretimine başladı. Fabrikada ultrasonik sistemle günlük ortalama 100 bin maske üretiliyor.

SEKTÖRE İŞÇİ OLARAK GİRDİ, FABRİKATÖR OLDU
Ersa Tekstil ortaklarından Mustafa Şenel Çönt, 1983 yılında işçi olarak başladığı tekstil serüveninde başarı hikayesini Vitrinhaber ile paylaştı.

1960 Giresun Espiye Tikence doğumluyum. Tekstil hayatına İstanbul'da 1983 yılında başladım. 25 yıl tekstil sektöründe çalıştıktan sonra emekli oldum. Emeklilikten sonra ara vermeden kendi işimizi kurmaya karar verdik. Siirtli kardeşim Ergin Erdem ile birlikte 15 makine ile hazır olan iş yerini yürütmeye başladık. Bu arada makine sayımızı 50'ye, daha sonra 60'a, işçi sayımızı da 120'ye kadar çıkarttık. 10 yıl çalıştıktan sonra Anadolu'ya çıkma kararı aldık. Önce kendi memleketim Giresun'u tercih ettim. Ama olmadı ve kendimizi Sinop'ta bulduk. Özdemir Tekstil A.Ş'ye ait fabrikanın satılık olduğunu öğrendik ve fabrikaya talip olduk.

POLİSİMİZİN KIŞLIK MONTLARI VE BEKÇİ KIYAFETLERİ SİNOP'TA ÜRETİLDİ
2017 yılının 8'ci ayında Ersa Tekstili kurduk ve fabrikayı satın aldık. O dönemde 280 kişinin istihdam edildiği fabrikada ulusal bir firmayla çalışmaya başladık. Emniyet ve askeriye ihalelerine girmek için çaba gösterdik. İlk olarak polisimizin kullandığı 'Kem Mont' denilen ürün ile başladık. Şu anda trafik polislerimizin üzerindeki kışlık parkalar ve iş montları Ersa Tekstilin üretimidir. Emniyet teşkilatının elbise ve parkalarının yanında, bekçilerimizin elbise ve parka mont olmak üzere ilk kıyafetlerini Ersa Tekstil üretmiştir.

TSO BAŞKANI AKBAŞ'A TEŞEKKÜR
Şu anda Ersa Tekstil'de yaklaşık 360 çalışanımız var. Tabi korona virüs sürecinde üretim yüzde 50 düşüş sağlamasına rağmen açık ara üretime devam ettik. Çok şükür ki bir tane korona virüs vakası meydana gelmedi ve kimseyi bu süreçte işten çıkarma olmadı. Sinop'ta özellikle Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Salim Akbaş'a gösterdiği ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sık sık fabrikamızı ziyaret ederek bizim sıkıntılarımızı, iş potansiyelimizi yakinen takip etti.

GÜNLÜK 100 BİN MASKE ÜRETİYORUZ
Bunun yanı sıra biz üretim esnasında tek giyimlik tulum ve maske üretimine başladık. Şu anda da ultrasonik makine dediğimiz sistemle maske üretimimiz devam ediyor. Günlük olarak 100 bin maske üretiyoruz. Amacımız yurt dışına açılmak. Ancak bu noktada sayın vekillerimizin, belediye başkanlarımızın yanımızda olmalarını istiyoruz. Bizler Ersa Tekstil olarak Sinop'a istihdam sağladığımıza inanıyoruz.

Şu anda 300 bin askeri kamuflaj, elbise, mont ve parka siparişimiz var. Modele göre aylık 50-60 bin parça iş üretebiliyoruz"

Advertorial

Editör: Vitrin Haber