Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Mukadder Yıldırım, Sinop şube üyeleriyle buluştu. Kent merkezindeki bir cafede düzenlenen toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Erdal Özcan, Nazım Demiray ve Adil Yıldız ve Sinop Şube Üyeleri katıldı.

Toplantı katılımcıların kendilerini tanıtmasıyla başladı. Tüm üyelere katılımlarından dolayı teşekkürler eden Başkan Yıldırım, göreve gelmesi ardından pandemi süreci nedeniyle ilk kez Sinop'taki üyelerle bir araya geldiklerini söyledi. SİAD'ın bir gönül hareketi olduğunu kaydeden Başkan Mukadder Yıldırım: "Sinop Şubeyi açarken çok heyecan duyduk, birçok derneğin hayal ettiğini biz başardık. Merkez İstanbul olsa bile biz Sinop için çabalıyoruz o nedenle buranın bir şube değil merkez olması için uğraştık ve Rafet Orhan Başkanımızın gayretleri, bizimde emeklerimizle bunu başardık. Dernekçilik; zamanınızdan, cebinizden maddi manevi fedakârlık yapmanızı gerektiren gurur duyulacak bir gönül işidir. Dernekçilik sorulduğu zaman insanlara zormuş gibi geliyor ama bir dernek içinde olmak bu işe gönül vermek çok önemli… Dernek; insanları birbirine yaklaştıran, ticareti kolaylaştıran çok keyifli bir oluşumdur. Sinoplu iş adamları olarak derneğe sahip çıkmamız gerekiyor. Burayı yaşatmak için İstanbul’daki iş adamlarımızın ciddi gayretleri var. Bu derneği güçlendirmek için sizin de gayretleriniz olması gerekiyor. Yalnız başımıza ses getiremediğimiz durumlarda dernek olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde çok fazla şeyi yapabilecek güçteyiz. SİAD 26 yıllık bir dernek ve kuruluşundan bu güne kadar ciddi emekler verildi. SİAD olarak güzel bir fuar gerçekleştirdik. Biz bu sayede birçok iş adamımızın birbiri ile tanışmasını ve ticaret yapmasını sağlamış olduk bu dernek olarak bizim başarımızdır. Dernekte herkes kendini başkan olarak görüp o şevkle çalışırsa kimse bizim önümüzde duramaz.  Yakında SİAD TV’yi de kuruyoruz. Bu sayede burada ki Sinop esnafımızın, İstanbul’da ki Sinoplu hemşerimizin birbiri ile tanışmasına vesile olacağız, yaptığınız işlerin orda reklamı gösterilecek. Sinoplu’yu birbirine ve Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtacağız.

Tüm bunlar için sizin desteklerinize her zaman ihtiyacımız var. Sizlerle olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bundan sonra daha sık ziyaretlerde bulunup daha sık bir araya gelmeyi umuyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber