Sinoplu İş Adamları Derneği Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, içinde bulunduğumuz pandemi süreci ve sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.
Esnafların geçen yılın yaralarını doğru düzgün saramadan yeni sezona pandemi ile giriş yaptıklarını belirten Sinoplu İş Adamları Derneği Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, 3 aydan beri pandemi nedeniyle kapalı olan iş yerlerinin; kiralarını, işçi maaşlarını, sigortalarını ödeyemez hale geldiğini ifade etti.  Öz; “Açık olan işletmeler için de durum çok farklı değildi. İnsanlar dışardan yemek yemeye, ekmek almaya bile korkar hale gelmişti. Ertelenmeyen sigorta primleri, banka kredileri esnafın belini iyiden iyiye büktü. Üzülerek söylüyorum ki bu duruma daha fazla dayanamayıp kapanan iş yerleri de oldu. Psikolojik ve maddi çöküşlere sebep olan bu süreçten etkilenen sadece esnaflar olmadı. İşinden ayrılmak zorunda kalan ya da çıkarılan işçiler de çok zor durumlarda kaldılar” dedi.

REHAVETE KAPILMADAN TEDBİRLİ DAVRANMAYA DEVAM ETMELİYİZ
Yeni normalleşme sürecinde vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları tavsiyesinde bulunan Sinoplu İş Adamları Derneği Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, Sağlık Bakanlığının prosedürlerine esnafların ve Sinop halkının birebir uymasının büyük önem taşıdığını söyledi. Öz; “Şimdi yeni normalleşme sürecine hep birlikte alışmaya çalışıyoruz. Ama bu normalleşme küçük şehirlerde pekte kolay olmayacak gibi görünüyor. Herkesin birbirini tanıması ve sosyalliğin yüksek seviyelerde olması mesafeyi zora sokuyor. Bu zamana kadar Sinop da çok iyi yönetilen pandemi süreci şu sıralarda sıkıntıya girmiş gibi görünüyor. Sağlık çalışanlarımızın çok fazla yorulduğu ve yıprandığı bu dönemde onları daha fazla zora sokmamak ve sağlığımızı riske atmamak için Sağlık Bakanlığının prosedürlerine esnafların ve Sinop halkının birebir uymasını rica ediyoruz. Dışardan gelen hemşerilerimiz ve misafirlerimizden de aynı özeni göstermelerini bekliyoruz. 

Bu zorlu süreci birlikte atlatmalıyız. Yapacağımız alışverişlerde ve her türlü harcamalarda yöresel ve yerel esnaflardan alışveriş yapmaya özen gösterelim. Kendi içimizde ticaret yaparak birbirimize katkı sağlamış oluruz. Sinop’u kalkındırmak hepimizin görevi.
Önümüze çıkan engelleri birlikte aşmak için Sinop İş Adamları Derneği (SİAD) ‘nin kapısı tüm esnaflarımıza ardına kadar açıktır” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber