Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, 9 Ocak tarihinde yapılacak olan olağan genel kurul öncesi ekibiyle birlikte basın toplantısı düzendi. Toplantıda konuşan Gündoğdu, yaptıkları çalışmaları, proje ve hedeflerini anlattı. Gündoğdu konuşmasında 57 bin nüfuslu Sinop kent merkezinde 60 zincir marketin fazlalığına dikkat çekti. Zincir marketleri adları nedeniyle genelleme yaparak "3 harfliler" diye tabir eden Gündoğdu, küçük esnafı korumaya yönelik mücadelelerinin bundan sonraki süreçte de süreceğini söyledi.  

BAKANLIK NEZDİNDE GİRİŞİMLERİMİZ OLDU
Gündoğdu: "Malumunuz küçücük bir kent olan Sinop'umuzda 60'ın üzerinde üç harfli diye tabir ettiğimiz zincir market var. Bu bizi, Sinop ekonomisini ve Sinop esnafını ekonomik anlamda yoruyor. bu noktada Ankara'da Ticaret Bakanlığı nezdinde de girişimlerimiz oldu. Sinop esnafı olarak derdimizi anlattık. Bu yönde Sinop Belediyesinden gerekli kararı çıkarttığımızı, ancak kanuni bir dayanağı olmadığı için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz bunun kanuni dayanağı olmasının gerektiğini, TBMM'de bekleyen 'Marketler Yasası'nın bir an önce çıkartılmasını istedik. Bizim bununla ilgili bakanlık nezdinde mücadelemiz devam edecek. Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi bunun bir statüye oturtulması gerekiyor. Buradan esnaflarımıza sesleniyorum. Bizim bu üç harflilerle kanunlar çerçevesinde mücadelemiz devam edecek. Üyelerimiz müsterih olsunlar" diye konuştu.

SİNOP MANTISI TESCİLLENDİ
Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ayrıca oda olarak girişimleri sonucu, Sinop'a gelen ziyaretçilerin tatmadan ayrılamadığı Sinop mantısının coğrafi işaret aldığını belirterek; "Girişimlerimiz sonucu Sinop’a özgü mantımız Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edilerek koruma altına alındı. Sinop mantısı lezzeti sayesinde Sinop ve Türkiye’de önemli bir yer edindi. Sinop denilince akla ilk gelen tabii ki de mantı oluyor. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Sinop’un bu değerli ürününü tescil ettirmek suretiyle koruma altına aldırdık. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber