Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren fabrika ve iş yerlerini ziyaret etti. 

Burada Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve kurumsal firmaların tekstil ihtiyaçlarını karşılamak üzere üretim yapan, aylık 145 bin adet üretim kapasitesine sahip ERSA Tekstil Fabrikasını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrika yetkililerinden bilgiler aldı. Ziyaret sırasında bir işçiyle beraber ütü yapan Varank, daha sonra fabrika işçileriyle birlikte sıraya girdi, karavanadan yemek yedi.
Ziyaret kapsamında Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı ile mesleki eğitim ve çıraklık merkezine de uğrayan Varank burada da esnaflarla buluştu. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Bakan Varank’a 15 Temmuz şehidi olan ağabeyi İlhan Varank’ın ahşaba kazınmış bir portresini hediye etti.

Sinop Valiliğini de ziyaret eden Mustafa Varank, burada Vali Erol Karaömeroğlu ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Varank, Delta V atış alanına gitti.

 

Editör: Vitrin Haber