Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Sinop İl Başkanlığı açılış töreni yapıldı.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen açılışa TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sinop İl Başkanı Cihan Aker, TÜMKİAD Genel Başkan Yardımcısı Gümüşhane İl Başkanı Serhat Turan, Trabzon İl Başkanı ve Karadeniz Bölge Koordinatörü Ahmet Salim Kırımlıoğlu, TÜMKİAD Genel Sekreteri Ahmet Aygün, TÜMKİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, TÜMKİAD Adana İl Başkanı Mehmet Ayıcı, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve İş Adamları katıldı.

ÜLKEMİZ ÜZERİNDE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR
Açılış töreninde bir konuşma yapan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek, milletçe bu kirli oyunların üstesinden gelindiğini söyledi. Tanrıkulu; “Bizi Çanakkale'de yenemediler. Bizi Kürt, Türk- Alevi, Sunni kavgasına dönüştürmek istediler beceremediler, en son 15 Temmuz'u denediler yine başaramadılar. Şimdi de ekonomik bir savaş açtılar. Milletçe bunların hepsine dur dedik. 

TÜMKİAD olarak, bu ülkenin yarınlarına doğru sağlam ve güçlü adımlar atarak hizmet yapmayı amaçlıyoruz. Cumhurbaşkanımız 'Yeni STK'larda yeni yüzler görmek istiyorum' ifadesini kullanarak, bizde hizmet aşkı için bu yola baş koyarak TÜMKİAD'ı kurduk. Bizler iş adamı olarak faaliyete geçtiğimiz günden beri Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Biz TÜMKİAD olarak hiç bir siyasi partinin kuruluşu değiliz. Hiç bir cemaate ve görüşe bağlı değiliz. Bizler hiç bir siyasi ayırım yapmıyoruz. Bizler yerli ve milli olan, milletin karşılığını alan seçilmişin yani Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dik durarak yola çıktık. Bu kapsamda tek bir hedefimiz var. Ülkemizin refah seviyesinin yükselmesi. Biz burada kişisel çıkarlarımız için yola çıkmadık. Bugün bu ülkeye 30-40 yıl hizmet eden dernekler var. Biz yeni kurulmamıza rağmen çalışmalarımızla bir yıl içerisinde altın marka ödülleri aldık” dedi.

İŞADAMLARIMIZA, KENDİ ŞEHİRLERİNE YATIRIM YAPTIRMAK İSTİYORUZ
Türkiye'nin büyümesiyle birlikte yatırımcılar veya yatırımların farklı bir şekilde değerlendirildiğine dikkat çeken TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, yatırımcılar farklı şehirlere değil kendi memleketlerine yatırım yapmalaının oldukça önemli olduğunu söyledi. Tanrıkulu; “Maalesef ülkemizdeki iş adamları olarak hep kendi havuzlarımızda kendi bölgemizde nasıl güçleniyorsak öyle bir algıyla işlerimize devam ediyoruz. Oysa bazı iş adamları kendi şehrinden İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük İllere göç ediyor. Kimse kendi memleketine yatırım yapmıyor. Bizim amacımız bu döngüyü tersine çevirip iş adamlarının yatırımlarını kendi illerine yapması. Bizler Sinop il başkanlığını açarak Sinop'tan almaya değil, Sinop'a bir şeyler katmaya, destek vermeye geldik. Buradan Sinop dışında yaşayan Sinoplu iş adamlarını da Sinop'a davet ediyoruz.Şimdi zaman, kendi memleketlerine yatırım yapma, birlikte üretme  zamanı. TÜMKİAD olarak, Biz üretmek zorundayız, üreteceğiz ve kendi kaynaklarımızla var olacağız. Biz ürettikçe Ülkemiz kalkınacak. Devletimizin güçlü olması lazım. Bunun için TÜMKİAD ve dernekler çatısı altında iş adamları birleşmelidir. TÜMKİAD bu devletin bekası için kurulan bir yapıdır. Biz ayrıştırıcı değil, birleştirici bir kurum olmak zorundayız. İşsizliğe karşı ses olacağız. Algı yapacağız, çalışacağız. Sinop'tan göç etmiş iş adamlarını memleketlerine yatırım yapmaları için bir araya getireceğiz. Ülke kalkınması için yatırımlar her ilde yapılmalı” diye konuştu.

TÜMKİAD, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN YERLİ VE MİLLİ BİR DERNEĞİDİR
TÜMKİAD’ın, Türkiye Cumhuriyetinin yerli ve milli bir derneği olduğunun altını çizen TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, TÜMKİAD olarak ülke için her türlü görevi yerine getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Tanrıkulu; “TÜMKİAD, Türkiye Cumhuriyetinin yerli ve milli bir derneğidir. Bizler daha güçlenip, daha iyi örgütlenip, daha iyi bir ses getirip ülkemize faydalı olmak istiyoruz. Biz lobi gücüyüz. Bu lobi gücü artık Sinop'ta da adını yazdırmıştır. Bu vatana, bu bayrağa, bu toprağa, bu millete hizmetten korkma. Bir olursak güçlü oluruz, diri oluruz. Bu yüzden birliğe ihtiyacımız var. TÜMKİAD bunu başaracak. Bu ülkenin yarınlarında her zaman devletin yanında olan ve söz konusu vatan olunca malıyla beraber ölüme gidecek olan bir oluşumdur TÜMKİAD. Kısaca devletin STK ayağıdır. Hedefimiz 2023 yılına kadar 50-60 İl Başkanlığını açmak” dedi.

SİNOP’UN İŞGÜCÜ SERMAYESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ
Programda daha sonra söz alan TÜMKİAD Sinop İl Başkanı Cihan Aker, TÜMKİAD olarak Sinop’ta çeşitli projeler üreterek, şehrin işgücü sermayesini artırmayı ve istihdama katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Aker; “Bugün Sinop İl Başkanlığını yaptığım TÜMKİAD'ın açılışının mutluluğunu yaşıyorum. 2017 yılında kurulan TÜMKİAD, 2018 yılında Türkiye'de altın marka ödülünü alarak yılın STK'sı seçilen bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimle gurur duyuyorum. TÜMKİAD ailesi olarak çıktığımız bu yolda yerli sermayemizle ülkemize hizmet etmek başlıca hizmetimizdir. TÜMKİAD olarak, Sinop için proje üretmek, iş gücü sermayesini artırmak istihdam sağlamak amacıyla İl Başkanlığını açmış bulunuyoruz. Buradan Sinoplu iş adamlarımıza çağrıda bulunarak birlik ve beraberlik içerisinde gerekli çalışmalar ve yatırımları yapmak üzere Sinop'ta bir araya gelmek istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından TÜMKİAD Sinop İl Başkanlığı açılış kurdelesi kesildi. 

Program sonunda TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu tarafından yeni üyelere dernek rozeti takıldı. Daha sonra TÜMKİAD Sinop İl Başkanı Cihan Aker, Tanrıkuluya Sinop'a özgü el yapımı kotra hediye etti.
 

Editör: Vitrin Haber