İSTANBUL (AA) - Altınyıldız Classics, global bir marka olma yolunda yurt dışında 15 ülkede 50 mağaza sayısına ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, köklü bir yapının içinde yetişen yeni nesil marka Altınyıldız Classics, estetik kadar fonksiyona ve hayatı kolaylaştırmaya önem verdiği tasarımlarıyla Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da büyümeye devam ediyor.

Modern ve rahat tasarımlar sunmak için çalışan marka, hem yurt içinde hem de yurt dışında inovatif ürünleriyle beğeni topluyor.

Türkiye'de 182 mağazası, yurt dışında ise 15 ülkede (Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fas, İtalya, Kazakistan, KKTC, Kırgızistan, Özbekistan, Romanya, Polonya, Rusya, Somali, Türkmenistan) 50 mağazası bulunan marka, globaldeki büyüme hedefleri doğrultusunda 2 yıl içerisinde 100, 5 yıl içerisinde ise 200 mağazaya ulaşmayı planlıyor.

Avrupa'nın büyük e-ticaret kanalları olan Fashiondays, Zalando, Otto gibi pazar yerlerinde bulanan marka, Afrika'nın önemli ticaret kentleri sayılan Fas, Mısır ve Nijerya gibi ülkelerde de e-ticaret kanallarına giriş yapmayı hedefliyor.

Globalde e-ticaret hedeflerine yeni bir rota kazandıracak olan Altınyıldız Classics, 2023 yılında Romanya ve Almanya merkezli online operasyonlarını büyüterek İngiltere, Orta Doğu ve Amerika pazarlarına girmeyi planlıyor.

- "2023'te yurt dışında açacağımız mağaza sayısı yurt içinde açacağımız mağaza sayısından fazla olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen BR Yurt dışı Operasyonları Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Osman Çavuşoğlu, hem Türkiye içinde hem yurt dışında mağaza açmaya devam ettiklerini belirterrek, şunları kaydetti:

"Mağazalar açarak girdiğimiz Romanya'da aynı zamanda e-ticarete de başladık. İlk defa önümüzdeki sene yurt dışında açacağımız mağaza sayısı yurt içinde açacağımız mağaza sayısından daha fazla olacak. Farklı ülkelerde operasyonumuz olmasına rağmen Avrupa'ya odaklanmış durumdayız. Ayrıca Türkiye dışındaki global ticaretimizi Berlin'de açtığımız ofisimizden yönetiyoruz. Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Almanya, İtalya, Polonya ve İngiltere'de büyümeyi planlıyoruz. Ayrıca, Kuzey Afrika'da büyük potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Cezayir, Fas ve Mısır yine büyüme planımız içerisinde yer alıyor. 5 yıl içerisinde yurt dışında 200 mağazamız olmasını amaçlıyoruz. Bulunduğumuz bütün ülkelerde ise kendi kategorimizde pazar lideri olmayı hedefliyor, ihracatımızın ciro içerisindeki payını 3 yıl içerisinde yüzde 50 bandına getirmek istiyoruz."

Kaynak: aa