Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD) Başkanı Hikmet Albayrak, “Selden zarar gören bölge esnaf ve sanayicilerine yönelik acil destek kredisi uygulaması bir an önce devreye sokulmalı” dedi. 

SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak, kısa süre önce Dikmen ve Durağan’ı vuran selin, Perşembe günü de Ayancık ve Türkeli İlçelerinde büyük maddi hasara yol açtığını söyledi. Yaşanan sel felaketinin son derece üzücü olduğunu dile getiren Hikmet Albayrak, SİSAD olarak, sel felaketinde iş yerleri zarar gören esnafa geçmiş olsun dileklerini sundu ve yaralarının en kısa sürede sarılacağını umduklarını kaydetti.

ACİL DESTEK KREDİSİ DEVREYE SOKULMALI
KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu’ndan bilgi alan Hikmet Albayrak, şu an sadece Van’da uygulanan ‘KOSGEB Acil Destek Kredisi’nin Sinop’u da içine alacak şekilde kapsamının genişletilmesini istedi.   
Başkan Albayrak, sel felaketinde zarar gören mükelleflere KOSGEB’in acil destek kredisi mekanizmasını devreye sokması gerektiğinin altını çizerek, "Sel felaketi nedeniyle maddi zarar gören esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin vergi, SSK ve Bağ - Kur borçları ile kredileri faizsiz olarak ileri bir tarihe ertelenmelidir. Ayrıca KOSGEB tarafından geliştirilen ve 01.01.2011 tarihinden itibaren  verilmeye başlanan 100 bin TL tutarındaki sıfır faizli Acil Destek Kredisi de acilen devreye sokulmalıdır” diye konuştu.

BÖLGEMİZ SEL VE HEYELAN BÖLGESİ, RADİKAL ÖNLEM ŞART
Sel felaketinin açtığı yaraları devletin kısa sürede saracağına inandığını ifade eden Albayrak sözlerine şöyle devam etti; “Karadeniz Bölgesi, özellikle de Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi, sel ve heyelan afetlerinin çok sık yaşandığı bir bölge. Geçmişte Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'de büyük acılar yaşadık. Bugün de SİNOP’ da yüreğimiz yanıyor. Aşırı yağış alan bölgemizde sel ve heyelan tehdidine kaşı tedbirlerin alınmasında gecikilmemesi gereklidir.  Aşırı yağış durumlarında risk taşıyan, sel ve heyelana maruz kalabilecek alanlar uzman kişi ve kuruluşlar tarafından belirlenmelidir. Türkiye'de nasıl bir deprem gerçeği varsa Karadeniz bölgesinde de bir sel ve heyelan gerçeği vardır. Daha fazla can yanmaması için radikal kararların alınmasını ve uygulamada ise asla taviz verilmemesini bekliyoruz" 

Editör: Vitrin Haber