Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın koordinasyonunda ‘Üniversitelerin Bölgesel Gelişmeye Katkısı Odaklı Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı. Toplantıya Sinop Üniversitesi Prof. Dr. Nihat Dalgın’da katıldı.

Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın koordinasyonuyla ilki Bingöl’de düzenlenen ve bölgesel gelişmede üniversitelerin rolünün değerlendirildiği ‘Üniversitelerin Bölgesel Gelişmeye Katkısı Odaklı Değerlendirme Toplantısı’nın 2.'si Ordu’da yapıldı. 
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörlük Binası Senato Salonu’nda YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında başlayan toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun yanı sıra Ordu Üniversitesi ile birlikte Adana Ahi Evran, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bilecik, Bozok, bursa Teknik, Çankırı Karatekin, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Karabük, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kastamonu, Kırklareli, Kilis 7 Aralık, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Osmaniye Korkut Ata, Rize Recep Tayyip Erdoğan, Sinop, Uşak ve Yalova Üniversitelerinin rektörleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, üniversitelerin misyonlarını tekrar gözden geçirerek tek tipten uzak kurumsal farklılık ve çeşitliliğe yönelmesine ve bulundukları şehir ve bölgeler ile bütünleşmesinin önemine dikkat çekti.
“ÜNİVERSİTELER ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞMELİ”
Saraç, “Üniversitelerimizin Yükseköğretim Kurulumuzdan beklentileri stratejik değil, günlük ihtiyaç ve istekler dahilinde. Bu değerlendirmemiz bize bu konuda birlikte çok daha kapsamlı çalışmamızı gerektiğini gösteriyor. Bugün sizlerle yapacağımız toplantı öncesinde de, bu beş ana başlıkta toplantımızı gerçekleştireceğimizi sizlere daha önce bildirmiştik ve bu kapsamda da bugün görüşüyor olacağız. Bu toplantılarımızın devamında Kalkınma Bakanlığımız ile de işbirliği dahilinde özellikle şehir ve bölge üniversitelerimize yönelik olarak bulunduğu şehrin ve bölgenin kalkınması odaklı sistematik bir değerlendirme ve rekabet süreci başlatmak istiyoruz" dedi.
ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç da Ordu Üniversitesi’nin kurulduğundan bu yana göstermiş olduğu akademik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra Ordu İline olan sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel olarak sağladığı katma değer ile Ordu Üniversitesi’nin üniversite şehir bütünleşmesi kapsamında gelecek dönemler için planlanan faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri ve 27 üniversitenin rektörleri rektörlük binasında verilen kokteylde bir araya geldiler.

Editör: Vitrin Haber