Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya (Karadeniz Teknik Üniversitesi) başkanlığında Prof. Dr. Ali Şen (İstanbul Kültür Üniversitesi), Prof. Dr. Cemil Öztürk (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Dilek Özmen (Manisa Celal Bayar Üniversitesi) ve Sema Gündem’den (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) oluşan Değerlendirme Takımı, ilk olarak Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak da eşlik etti.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, daha sonra Senato Toplantı Salonu’nda Sinop Üniversitesi Yönetimi ve Kalite Komisyonuyla bir araya geldi.
 
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, düzenlenen toplantıda Sinop Üniversitesindeki eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve kalite güvence sistemi süreçlerine ilişkin Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı üyelerine bilgiler verdi.
 
Rektör Dalgın, son üç yılda Sinop Üniversitesindeki gelişim, yeni açılan bölümler ve kampüs alanımızda gelinen son aşamayı sunumlar eşliğinde anlattı.

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, daha sonra Rektör Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak ile birlikte; Kalite Yönetim Birimi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk Üniversitemiz ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğünü ziyarette bulunarak yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.
 

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı ziyaretlerinde, Sinop Üniversitesi öğrencileriyle de görüşmeler gerçekleştirerek öğrencilerin kalite sürecine ilişkin düşüncelerini dinledi.
 
Takım Başkanı Prof. Dr. Mualla Yalçınkaya ve Takım Üyeleri Prof. Dr. Ali Şen, Prof. Dr. Cemil Öztürk, Doç. Dr. Dilek Özmen ve Sema Gündem daha sonra Su Ürünleri Fakültemizi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek laboratuvarları ve balık akvaryumunu inceledi.
 

Değerlendirme Takımı Üyeleri, Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezini, Teknoloji Transfer Ofisini, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Koordinatörlüğünü, Mahmut Kefevi İslami İlimleri Uygulama ve Araştırma Merkezini  ve Merkez Kütüphanesini de ziyaret ederek birimlerin çalışma programı ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
 

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Spor Kompleksi, Konferans Salonu, Öğrenci-Personel Yemekhanesi, öğrenci kantini ve laboratuvarları gezerek incelemelerde bulundu. Öğrenim mekanlarını kullanan öğrencilerle sohbet etti.
 

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri daha sonra Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret ederek Güzel Sanatlar Fakültesinin müzik ve resim atölyesi ile İlahiyat Fakültesinin okuma salonu ve bilgisayar laboratuvarında incelemelerde bulundu.
 

Değerlendirme Takımı, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaretleriyle programlarını sonlandırdı.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ziyaret sonrası Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri ile karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

Editör: Vitrin Haber