Şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmada en çok katılım 1400 kişiyle resimde oldu. Yarışmada Birincilik Ödülü’nü İstanbul’dan Ahmet Sinan Mutlu, İkincilik Ödülü’nü Sakarya’dan Muhammed İhsan Gün kazanırken Mansiyon ödülünü de İzmir’den Eray İhsan Akbulut kazandı.1400 kişi arasında “Türkiye Üçüncülüğü”nü kazanan Fatmagül Gökçe’nin daha önce de katıldığı yarışmalardan Türkiye Birinciliği, Türkiye İkinciliği ve Dünya Birinciliği ödülleri bulunuyordu.

9 Şubat Cumartesi günü Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılan ödül törenine kendisini yetiştiren öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ile katıldı. Fatmagül Gökçe’ye ve öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’na ödüllerini Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz verdi. Belediye başkanı Poyraz, Fatmagül Gökçe’ye 1000 TL para ödülü ve başarı belgesini verirken, öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’na laptop hediye etti ve okuluna da plaket sundu.

Ödül töreninden sonra resim yarışmasının sergi açılışı gerçekleştirildi ve sergi yoğun ilgi gördü. Sergide Yaşar Topçu YBO’dan Gülçin Çalışkan’ın eseri de yer aldı. Boyabat Yaşar Topçu YBO’lu küçük ressamlar Fatmagül ve Gülçin, yarışmada ödül alarak ve sergiye seçilerek gösterdikleri başarıyla yine Sinop’un ve Boyabat’ın gururu oldular.

Editör: Vitrin Haber