Sinop Kapalı Cezaevi Müdürlüğü ve Yeşilay işbirliği ile sağlıklı bir yaşam için iradeyi kullanmanın önemi konulu seminer gerçekleştirildi.  

Sinop E Tipi Cezaevi çok amaçlı salonunda Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Erkal Boz’un sunumlarıyla gerçekleştirilen seminerde, bağımlılıklardan korunma yolları, riskli guruplar, bağımlılığın belirtileri, nedenleri ve sonuçları, bağımlılığın her türünden kurtulmanın mümkün olduğu ve sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenler anlatıldı. 

İnsanların psikolojik eşiklerinin düştüğü zamanlarda en yakınlarında bulunan dost görünümlü kişilerin bağımlılık yapıcı nesneleri teklif ettiğini hatırlatan Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Erkal Boz, bu durumlarda kişinin iradesini kullanamadığı takdirde bağımlı hale gelebileceğini ifade etti. Boz; “Bağımlılıklardan kurtulmak için insanın hedefini belirlemesi, yol arkadaşını seçmesi ve mutlaka işin uzmanlarından yardım alması gerekmektedir. Sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenmenin yanında kişisel hijyen de çok önemlidir. Şıklığımıza özen gösterdiğimiz kadar sağlığımıza da özenmeliyiz” dedi. 

Seminerde daha sonra söz alan Cezaevi müdürü Abdülhamit Denizci ise cezaevi bünyesinde sigara içenlerle içmeyenlerin koğuşlarını ayırdıklarını ve böylelikle sigarayı bırakmak isteyenlere de kolaylık sağladıklarını belirtti. Program sonunda katılımcılara broşür dağıtıldı.

 

Editör: Vitrin Haber