Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitim Programı  (YYBE) öğrencilerin bağımlılık riskinden uzak bir yaşam sürmesini, olumlu davranış değişiklikleri ve alışkanlıklar kazanmasını, kendini riskli ortam ve durumlardan korumasını sağlayacak etkinliklerden oluşan okul temelli, koruyucu –güçlendirici bir eğitim programı. Bu Program ile öğrenciler gerçek hayatta karşılarına çıkabilecek bağımlılıklardan uzak durarak, Çevreleri ile pozitif duygular deneyimledi. Okul Müdürü Sebahattin Kaya açılış konuşmasında “bu program ile çocuklarımızın, Kendilerine yönelik olumlu algıya sahip olmayı, Kendine değer vermeyi ve duygularını ifade edebilmeyi, Karar verme ve Problem çözebilme gibi becerileri etkinliklerle uygulayarak öğrenmeleri sağlandı” dedi. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından geliştirilen YYBE Programı, 7. sınıf öğrencileriyle yürütülmekte olup eğitsel oyunlar ve drama etkinlikleri ile desteklenerek hedef yaş grubunun gerçek hayatta karşılaşabileceği problem alanları kurgulanmaktadır. Stresle başa çıkma, olumsuz duyguları önleme, kendini yönetme, etkili iletişim, empati kurma, eleştirel düşünme, karar verme, müzakere/reddetme becerileri gibi 3 temel alana hizmet eden yaşam becerileri 15 hafta boyunca öğrencilere kazandırılmaya çalışılmaktadır, diyen Yeşilay Şube Başkanı Erkal Boz yaptığı konuşmada “bağımlılıklarla mücadelede tüm kurumlara vazife düştüğünü bu noktada ilçe milli eğitim müdürlüğüne verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiklerini” belirtti.

DURAĞAN 75.YIL CUMHURİYET YATILI BÖLGE ORTA OKULUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitimi Durağan’da Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şubesi ve Durağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile Durağan 75.Yıl Cumhuriyet YİBO’da 7.Sınıf öğrencilerine, Yeşilay Yaşam Becerileri Formatörü Yurdanur Sade Bülbül tarafından eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitim sonunda 20 öğrenciye Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitimi Sertifikaları Yeşilay Şube Başkanı Erkal Boz ve Okul Müdürü Sebahattin Kaya ve Yeşilay Durağan Temsilcisi Cihan Anasız tarafından verildi. 

Editör: Vitrin Haber