Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop’ta faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen programa, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın yanı sıra, AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, fakülte dekanları ve basın mensupları katıldı.
Gerçekleşen buluşmada Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 2015-2019 Döneminde hayata geçirdiği projeleri ve çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşarak ileriye dönük hedeflerini de açıkladı.

FİZİKİ ALTYAPI HEDEFLERİNİN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Konuşmasında 2016-2019 Eylem Planı içerisinde yer alan fiziki altyapı hedeflerinin büyük bölümünü gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Dalgın, “Sinop Üniversitesi kampüsümüz hızlıca tamamlanıyor. Bu yıl ilk kez mezuniyet törenimizi kampüs alanımızda bulunan spor kompleksimizde yapacağız. Öğrenci yaşam merkezimizi de yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerimizin hizmetine açmayı hedefliyoruz” dedi.

10 YENİ VE MODERN LABORATUVAR ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNE AÇILDI
Sinop Üniversitesinin Bilim ve teknoloji üretmek ve nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, bu anlamda son üç yıl içinde 6 Teknik Laboratuvar, 4 Bilgisayar laboratuvarını öğrencilerin hizmetine sunduklarını belirtti. Rektör Dalgın ayrıca Üniversitenin birimlerindeki kütüphanelere 12 bin 600 yeni kitabın kazandırıldığını ifade etti.
 

SİNOP ÜNİVERSİTESİNE 2 YENİ YÜKSEKOKUL KAZANDIRILDI
 Sinop Üniversitesinin sürekli gelişime açık bir kurum olduğunu söyleyen Rektör Dalgın, 2016-2019 Eylem Planında da hedefledikleri gibi Sinop Üniversitesine 2 yeni yüksekokulun kazandırıldığını belirterek, bunlardan Durağan Meslek Yüksekokulunun Kasım 2018’de hizmete açıldığını ve şuan 100 öğrenciye hizmet verdiğini belirtti. Rektörümüz, Türkeli Meslek Yüksekokulunun da 2019-2020 Akademik Yılında öğrencilere kapılarını açacağını ifade etti.
 

2019-2020 AKADEMİK YILINDA HEDEF 13 BİN 500 ÖĞRENCİ
 Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 2015 yıllarında 5 Bin bandında olan öğrenci sayısının şuan itibarıyla 10 Bin 658’ye ulaştığını belirterek, bu sayının 2019-2020 Akademik yılında açılan yeni programlarla birlikte 13 Bin 500’e ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
 

SİNOP ÜNİVERSİTESİ ZİRVEYE YERLEŞTİ
Sinop Üniversitesinin son üç yıldaki akademik başarısını da basın mensuplarıyla paylaşan Rektör Dalgın, “Öğretim elemanı başına düşen uluslararası indeksli yayın sayısı verilerine göre; 2006-2008 yılları arasında kurulan 41 üniversite arasında ve Karadeniz Bölgesi’nde 1. olduk. Genel sıralamada ise birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak, 124 Devlet Üniversitesi arasında 6. sıraya yerleştik. Üniversitemiz, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan üniversiteler arasında da 2018 yılındaki kararlı çalışmaları sonucu 1. sıraya yükseldi” dedi

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yeni dönemde İl Sağlık Müdürlüğü ile yeni bir işbirliği protokolü üzerinde çalıştıklarını belirterek, protokol çerçevesinde hastanede görev yapan doktorların Üniversitede ders vermelerinin önünü açacaklarını ifade etti. Rektör Dalgın, bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna da dikkat çekti.

AMACIMIZ SİNOP ÜNİVERSİTESİNİ ÖĞRENCİLERİN EN FAZLA TERCİH ETTİĞİ İLK BEŞ ÜNİVERSİTE ARASINA ÇIKARTMAK
 Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, konuşmasının sonunda Sinop Üniversitesinin 2019-2023 dönemindeki hedefleri hakkında bilgiler verdi. Dalgın; “Önümüzdeki dört yıllık süreçte belirlediğimiz hedefleri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle tüm birimlerimiz için ISO 9001 kalite belgesi almayı hedefliyoruz. Bunun yanında, asgari 10 programı akredite etmek, Üniversite olarak bir ya da iki alanda ihtisaslaşmak, merkez kampüste kısmen de olsa güneş enerjisine geçmek, Kültür balığı üretmek ve balıklarda araştırma yapmak üzere denizde belli miktarda kafes oluşturmak, Sağlık Yüksekokulunu Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürmek ve Beslenme ve Diyetik/Sosyal Hizmet/Çocuk Gelişimi programlarına da öğrenci almak, Uygulamalı Bilimler ve Yabancı Diller Yüksekokulunu aktif hale getirerek öğrenci almak, Ayancık MYO ‘da İç Mekan Tasarımı ve Dış Ticaret adında iki yeni program daha açmak.
Yine, Boyabat MYO’da sağlık alanında üç; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde iki olmak üzere beş yeni program daha açmak, Öğrenci sayımızı 17 bin 500’e çıkartmak. Şartlar oluştuğunda Erfelek’te MYO açılmasını sağlamak. Sinop Merkez Kampüs inşaatını büyük oranda bitirmek.

Boyabat Yerleşkesinde mini bir yaşam merkezi inşa etmek. Sertifika programlarına (Sinop Merkez ve ilçelerimizde) ağırlık vererek hem öğrencilerimizi daha donanımlı yetiştirmek hem de Sinop halkının farklı alanlarda yetkinlik kazanmasını sağlamak. Sinop’un tanınması ve sosyo-kültürel olarak gelişmesinde başat rol oynamak, bu maksatla azami katkıyı sağlamak.

Sinop’taki orta öğretim gençliği ve Sinop halkı ile daha fazla bütünleşmek. Kampüsteki Yaşam Merkezinin Sinop halkı için de farklı sosyal, kültürel aktiviteler için kullanımını sağlamak. Üniversitemizdeki akademik başarıyı daha da yukarılara çıkarmak.

Lisansüstü Eğitim Öğretime yoğunluk vererek  yeni Master/Doktora programları açmak. Üniversitemizin bölgesindeki diğer kurum ve kuruluşlarla olan diyalogunu/iş birliğini artırmak; Üniversite Sanayii işbirliğini en üst düzeye çıkartmak. 

Üniversitemizin Uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için ciddi sayılabilecek adımlar atmak. Bu bağlamda Gelen/Giden Öğrenci ve hoca sayısını artırmak. Yurt dışındaki üniversitelerle ortak çalışma proje yapma çeşitliliğini artırmak. Üniversitemizdeki Eğitim Öğretimin kalitesini artırarak mezunlarımızın aranan eleman olmasını sağlamak. Sinop Üniversitesini öğrencilerin en fazla tercih ettiği  ilk beş üniversite arasına çıkartmak” dedi. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, sunumu sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Editör: Vitrin Haber