TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nazım Maviş, Erfelek ilçesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Maviş, aşılama sürecinin devamında düşen vaka sayılarıyla birlikte yarıyıl tatilinin ardından okullarda yüz yüze eğitimin başlayabileceğini söyledi.

Maviş, gazetecilere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eğitim alanında aksamalara neden olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin başarılı bir sınav vermesine karşın uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmadığını vurguladı. 

UZAKTAN EĞİTİM, YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ TUTAMAZ
Salgın riskinin daha da düşmesiyle birlikte yarıyıl sonrası okulların açılmasının mümkün olabileceğini belirten Dr. Nazım Maviş, "Alınan tedbirler sonuç vermeye başladı. Türkiye'de hem vaka sayısında hem de ağır hasta sayısında ciddi oranlarda azalmalar başladı. Aşılamayla birlikte inşallah pandemi riskinin giderek daha da azalması sonucuyla karşı karşıya kalacağız. En nihayetinde son karar Bilim Kurulunun vereceği teklif ve değerlendirmeler sonucu verilecek. Yarıyıl tatilinin bitimiyle birlikte okulların açılarak yüz yüze eğitimin başlayacağını ümit etmeye başladık. Bunu net şekilde söyleyebilirim. Benim şahsi kanaatim şu: pandemi riskinin bu seviyelerinde altına düşmesi ile birlikte okulların açılmasında fayda var. Her ne kadar Türkiye uzaktan eğitimle ilgili Avrupa ve birçok ülkeden daha başarılı bir sınav vermiş olsa da, yüz yüze eğitimin yerini uzaktan eğitimin tutamayacağını düşünüyorum. Okulların, salgın riskinin azalmasıyla açılmasında fayda görüyoruz" dedi.
Maviş, salgında çocuklar için okulların sokaklardan daha güvenliği olduğunu belirterek, "Eğitimde kaybedeceğimiz çok kısa süreler insan hayatında çok büyük maliyetlere yol açabilir. O açıdan çocuklarımızın geleceği için her türlü tedbiri alarak eğitim hayatlarına devam etmelerini sağlamalıyız" diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber