Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen törene Sinop Belediye Başkanı Baki Egül, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Okul Müdürü Recep Saraçlı, ile eğitimciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda; şiir dalında 'Senaryosuz tiyatro' adlı şiiriyle birinci olan Sinop İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Burhan Demircan ile 'Korkuyorum' şiiriyle ikinci olan Sinop Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Urhan ve 'Umut' adlı şiiri ile üçüncülüğü elde eden Sinop Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Furkan Vural'a protokol tarafından ödülleri verildi. Yine yarımanın 'Öykü' dalında '10' saniye adlı öykü ile birinci olan Sinop Anadolu Lisesi öğrencisi Ezgi İdil Tiryaki ile, 'Düş/Ünce' adlı öyküsüyle ikinci olan Sinop Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Özdemir ve 'Kalpta Tükenen Ümit' adlı öyküsüyle ütçüncülüğü elde eden Sinop Öğretmen Lisesi öğrencisi Özlem Özel'e ödülleri takdim edildi. 

Edebiyat Öğretmeni Sibel Dumanlıdağ tarafından sunuculuğu yapılan programda, Dumanlıdağ, Ahmet Muhip Dıranas'ın hayatını şiirleriyle birlikte anlattı. Programda ayrıca ödül alan öğrenciler şiirlerini ve öykülerini okudu. Programa katılanlara teşekkür eden Okul Müdürü Recep Saraçlı, bu yılki yarışmaya Sinop'ta ki liselerden katılımlar olduğunu belirterek, "Gelen eserleri değerlendirme kurulunda ki öğretmen arkadaşlarımız değişik okullardan seçerek şeffaflık sağlanmaya çalışılmıştır. Eserler önceden belirlenen kriterler ölçeğinde değerlendirildi Bu değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilerimizi kutluyoruz. Tüm katılımcı öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz" dedi. 





Editör: Vitrin Haber