Tatbikat öncesi okulun çok amaçlı salonunda öğrencilere yönelik eğitim düzenlendi. Etkinlikte; başta deprem olmak üzere afet çeşitlerinden ve korunma yolları anlatılırken, eğitimde sırasıyla tsunami, çığ, sel, heyelan, yangın gibi afetler hakkında bilgiler verildi.

Ayrıca eğitimde; depremlerin nasıl oluştuğu ve deprem türleri, çığdan korunma yolları, sel ile ilgili yanlış düşünceler ve alınacak önlemler, ilimizde en sık karşılaşılan afet türü olan heyelan ve yangın esnasında yapılacaklar ile yangın tüpü kullanımı anlatıldı. Eğitim kapsamında doğal afetlerin özellikleri ve sonuçları; afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacaklar; afet sonrasında ilk 72 saatin önemi hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin ardından yapılan yangın tatbikatında ise tüplerle yangın söndürülerek binanın alt katlarında çıkan yangın nedeniyle üst katta mahsur kalan bir kişinin sedye ile binanın camından aşağıya indirilerek kurtarılması canlandırıldı. Tatbikat gerçeğini aratmazken, öğrencilerin programa büyük ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.     
Fatma Özen



Editör: Vitrin Haber