Sinop Üniversitesi tarafından, siyaset, bürokrasi ve bilim dünyasından başarılı isimlerle öğrencileri buluşturmak amacıyla düzenlenen “Kariyer Günleri”nin bu haftaki konuğu Sinop Valisi Köksal Şakalar oldu.
Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Valisi Köksal Şakalar’ın yanı sıra, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Enstitü Müdürleri, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.


Programın açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Valisi Köksal Şakalar’a katılımları için teşekkür ederek, “Bugün yeni bir kariyer günlerini daha icra ediyoruz. Malum öğrencilerimizin geleceklerini planlaması önemlidir, çünkü plansız bir hayat doğru bir sonuç vermez. Bu maksatla öğrencilerimizi başarılı isimlerin kitaplarını ve otobiyografilerini okumanın yanında,  hayatlarına önemli tecrübeleri sığdırmış isimlerle de buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimize vakit ayıran değerli Valimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Ardından Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Vali Köksal Şakalar, eğitim hayatından örnekler vererek tecrübelerini paylaştı.
Türkiye’nin 7 farklı noktasında görev yaptığını belirten Vali Köksal Şakalar, “Tüm bu görevler bizlere önemli tecrübeler kattı. Yaşadığımız her yörede insanlarımızın kültür ve yaşayışlarını yakından görme ve tanıma imkânı bulduk” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında öğrencilere bugünü çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten, Vali Şakalar; “Elbette gezip tozacaksınız, eğleneceksiniz, arkadaşlarınız olacak, birlikte vakit geçireceksiniz. Ama bugünü iyi değerlendirin, çünkü yarın iş hayatına atıldığınızda eskisi kadar okumaya, ders çalışmaya, yeni şeyler öğrenmeye vakit bulamayabilirsiniz. Tekrar sizin gibi üniversite okuyan bir genç olsaydım, şüphesiz önce bir dil daha öğrenir ve okuyabildiğim kadar kitap okurdum. Kendimi geleceğe hazırladım. Şunu unutmayın ki eğer bir iddianız varsa, geleceğe yönelik bir hedefiniz varsa bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim” şeklinde konuştu.
Vali Köksal Şakalar, öğrencilere ileriye dönük hedeflerini bugünden belirlemeleri gerektiğini söyleyerek, “Artık 18 yaşından büyük gençlerimiz milletvekili olabiliyorlar. Mühim olan sizler buna hazır mısınız? Bu sebeple öğrencilik hayatınızda her şeyden önce eğitiminize yoğunlaşın, geleceğe yönelik büyük hedefler belirleyin” dedi.
Programın sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Valisi Köksal Şakalar’a hediye takdiminde bulundu.

Editör: Vitrin Haber