Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okul meslek programında yer alan bölüm atölyelerinde öğrencilerin çalışmalarını izledi.
Gerçekleştirilen ziyarette Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk, Vali Çetinkaya’ya okulun tarihçesi ve bölümleri hakkında bilgiler verdi. Öztürk, 1949 yılında kurulan okulun bünyesinde makine, bilgisayar, inşaat, metal, bilişim, elektrik-elektronik, denizcilik meslek alanlarının bulunduğunu ve  idareci ve öğretmen olarak 70 kişinin  görev yaptığı okulda toplam 424 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. 1966 yılından bu yana kullanılan okul anı defterini  imzalayan Vali Çetinkaya, öğretmenler odasında öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
Daha sonra  okul bünyesindeki makine, bilgisayarlı üretim, ahşap teknolojisi, elektrik-elektronik, bilişim teknolojisi  atölyeleri  ile denizcilik ve gemi yapımı alanı bölümlerini gezen Vali Çetinkaya, atölyelerde ders yapan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerle sohbetinde onlara kalifiye birer meslek elemanı olarak yetişmeleri için devletin her türlü imkanı seferber ettiğini Söyleyen Vali Çetinkaya, öğrencilere hayatları boyunca başarılı olmak hedefiyle çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Çetinkaya; ‘‘Gördüğüm kadarıyla okulumuzun gerek  atölyelerde kullanılan araç ve gereçler gerekse eğitim kadrosu anlamında durumu çok iyi. Sizlerin buralardan kalifiye birer meslek elemanı olarak yetişmeniz için  devletimiz her türlü imkanı seferber ediyor. Yeter ki buradan mezun olup bir meslek sahibi olacak öğrencilerimiz sorumluluklarının bilincinde  olsunlar ve başarılı olmak için çok çalışsınlar. Bizlerin sizlerden tek beklentimiz budur. Çünkü sizler buradaki eğitiminizi başarıyla tamamlayıp mezun olduğunuzda elinizde hem bölümünüzle ilgili mesleki eğitim diplomanız, hem de mesleğinizle ilgili işyeri açma çalışma ruhsatınız olacak. Ayrıca bölümünüzle ilgili 2 yıllık yada 4 yıllık yükseköğrenime geçişte direk geçiş ve ek puan gibi avantajlarınız olacak. Böylece eğitiminiz bitip iş hayatına atıldığınızda bir iş görüşmesine gittiğinizde ; “Ben her işi yaparım” gibi boş bir ifade yerine “ ben şu işin eğitimini aldım bu işte kalifiye elemanım bu işi yaparım” diyecek ve iş görüşmelerinizle ilgili avantajlı konuma geçeceksiniz. Bu anlamda ben öncelikle sizleri mesleki eğitim yolunu seçtiğiniz için tebrik ediyor ve gerek eğitim hayatınızda gerekse okullarınızı bitirip mezun olduğunuzda çalışma hayatınızda başarılar” diliyorum”  dedi.
 
Vali Çetinkaya’nın Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret  programına; Vali Yardımcısı Hüseyin Sayın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Özdemir ve Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haluk Öztürk eşlik etti.
Editör: Vitrin Haber