Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Sinop Yurt Müdürlüğüne bağlı Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Kredi ve YURTKUR Müdürü Adnan Menderes Dümen ve Müdürlük personeli tarafından karşılanan Vali Çetinkaya, öğrenci yurdu hakkında Dümen'den bilgi aldıktan sonra öğrencilerle birlikte yemek yedi.

Daha sonra YURTKUR Müdürlüğünce düzenlenen kariyer buluşmaları etkinliği kapsamında konferans salonunda kız öğrencilerle bir araya gelen Vali Çetinkaya, eğitim ve meslek hayatında yaşadığı tecrübeleri anlattı.

Vali Çetinkaya, "Sizler, Sinop gibi gerçekten Türkiye'nin çok güzel bir coğrafyası, çok güzel doğal varlıklarına sahip bir ilinde okuyorsunuz. İnşallah buradaki eğitiminizi tamamladıktan sonra iş hayatına atılacak burada aldığınız eğitim sayesinde hayatınıza yeni kapılar açacaksınız. Bizim elimizdeki en büyük sihirli değnek, devletin bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına eşit ve ücretsiz olarak sunduğu eğitim hakkıdır. Benim hayatımı değiştiren sihirli değnek, işte devletin bana sunduğu eğitim hakkını doğru bir şekilde kullanmaktı. Bunu özellikle hepinizin bilmesini istiyorum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ücretsiz ve zorunlu olarak tüm vatandaşlarına eşit şartlarda bu eğitim imkanını sunduğunu ifade eden Vali Çetinkaya," Bu devletimizin bize sunduğu çok önemli bir imkandır. Yeter ki bu imkanı değerlendirmeyi bilelim. Biraz önce yurdunuzu gezerken de  gördüm. Devletimiz gerçekten çok güzel imkanları sizlere çok uygun şartlarda sunmuş durumda. Devlet olarak sizlere bu fırsatların sunulması gerçekten güzel ama bunun sizler tarafından fark edilmesi de çok daha önemli bir husus. Bu nedenle hem öğrenim hayatınızda, hem de öğreniminizi tamamladıktan sonra iş hayatınızda, özel hayatınızda, aile hayatınızda bütün güzellikler sizlerin olsun" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber